Κάμπος Rally Sprint 2023: Κέρδισε ο Ιωαννίδης και πλεον όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά!!

Με νικητή τον Γιάννο Ιωαννίδη ολοκληρώθηκε ο τέταρτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, το Κάμπος Rally Sprint.

Ο περσινός πρωταθλητής Γιάννος Ιωαννίδης κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του για τίτλο και πλέον για ακόμα μια χρονιά στο πρωτάθλημα ταχύτητας ο πρωταθλητής θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα.

Δυνατές μάχες έγιναν σήμερα στον κάμπο με τους διεκδικητές του πρωταθλήματος να τα δίνουν όλα με στόχο να αποκτήσουν πλεονέκτημα ένα γύρο πριν το τέλος.

Στην δεύτερη του επίσκεψη φέτος στον κάμπο και σε μια διαδρομή όπου έχει κερδίσει σε προηγούμενες χρονιές ο Γιάννος Ιωαννίδης ήταν ανίκητος πίσω από το τιμόνι του Mitsubishi Lancer Evo VII. Ο περσινός πρωταθλητής κινήθηκε και στις δυο χρονομετρημένες διαδρομές στο 02:02, σημειώνοντας τον καλύτερο του χρόνο στην δεύτερη που ήταν 02:02.56 και αποδείχθηκε ο καλύτερος της ημέρας.

 

 

Αυτός που ήταν ο πλησιέστερος στον Ιωαννίδη ήταν ο Πέτρος Πέτρου επίσης με Mitsubishi Lancer Evo VII, ο οποίος μετά από πολύ ωραία προσπάθεια ολοκλήρωσε δεύτερος τον αγώνα με καλύτερο χρόνο το 02:03.71 και διατηρεί επίσης βάσιμες ελπίδες για τίτλο.

Ο Δημήτρης Πιερή ήταν εντυπωσιακός και θεαματικός και κατάφερε να πλασαριστεί στην τρίτη θέση γενικής μετά από πολύ καλή απόδοση κυρίως στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή όπου είχε και τον καλύτερο προσωπικό του χρόνο, το 02:04,59, που τον ανέβασε στην τελευταία θέση του βάθρου.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Νίκος Θωμά έχασε πολύτιμο έδαφος στην μάχη του τίτλου καθώς τερμάτισε τέταρτος γενικής και πρώτος στην RCK1. Ο Θωμά οδήγησε για ακόμα μια φορά στο όριο το SEMOG BRAVO SPORT και ο καλύτερος του χρόνος ήταν στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή (02:04.90) ενώ στην δεύτερη είχε τετακέ και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από τον αγώνα.

Ο Θωμά παρόλο που έμεινε τέταρτος εντούτοις εξακολουθεί να προηγείται στην βαθμολογία ένα αγώνα πριν το τέλος.

Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Κυριάκος Ιωαννίδης στο μπάκετ ενός Mitsubishi Lancer Evo VII. Ο πρώην πρωταθλητής είχε για καλύτερο χρόνο το 02:06.21 στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή ενώ πήρε την πρώτη θέση στην RCS2.

Τρείς οδηγοί τερμάτισαν στο ίδιο δευτερόλεπτα (02:07), με τη μεταξύ τους διαφορά να κρίνετε σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Ο Σταύρος Αντωνίου (Mitsubishi Lancer Evo X R4) είχε σταθερή απόδοση και στις δυο χρονομετρημένες διαδρομές χρόνο 02:07, με βελτιωμένο και καλύτερο το 02:07.41 στην δεύτερη διαδρομή, αποτέλεσμα που τον έφερε στην έκτη γενικής και του χάρισε την πρώτη θέση στην RC2.

Έβδομος γενικής και πρώτος στην RCK2 τερμάτισε ο Μιλτιάδης Μιλτιάδους με SPEEDCAR WONDER. Ο νεαρός ήταν ταχύς σε ακόμα ένα αγώνα και δίκαια τερμάτισε στην πρώτη δεκάδα αφήνοντας πίσω του πιο έμπειρους οδηγούς.

Ο Λάμπρος Ιωαννίδης με το Mitsubishi Lancer Evo IX τερμάτισε στην όγδοη θέση και δεύτερος στην RC2 σημειώνοντας χρόνο μόνο στην δεύτερη προσπάθεια που ήταν 02:07.46, ενώ στην RC2 όπου αγωνίστηκε ήταν δεύτερος.

Στην ένατη θέση ολοκλήρωσε ο Λούκας Χριστοφόρου με SEMOG BRAVO SPORT. Αρκετά γρήγορος απέναντι σε σκληρό ανταγωνισμό στην RCK1, καλύτερος χρόνος του Χριστοφόρου ήταν το 02:08.25 στην πρώτη προσπάθεια που του έδωσε και την δεύτερη θέση στην κατηγορία.

Ακόμα ένας πολύ ανταγωνιστικός οδηγός, ο Στέφανος Γεωργίου, πίσω από το τιμόνι ενός ακόμα SEMOG BRAVO SPORT τερμάτισε στην δέκατη θέση και τρίτος στην RCK1. Ο καλύτερος χρόνος του Γεωργίου γράφτηκε στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή και ήταν 02:08.67.

Στην 11η θέση τερμάτισε ο Μάριος Παύλου με Mitsubishi Lancer Evo VII και τον ακολούθησε στην 12η ο Κύρος Γεωργίου με SEMOG BRAVO SPORT.

Ο Φαίδονας Ιάσωνος έφερε το SEMOG ARES SPORT στην 13ηθέση και τον ακολούθησε ο Νικόλας Χούτρης στην 14η με SEMOG BRAVO SPORT.

Ο Μάριος Παναγιώτου έγραψε χρόνο μόνο στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή και ολοκλήρωσε με το MitsubishiLancer Evo IX στην 15η θέση, ενώ 16ος τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Γεωργίου με SEMOG BRAVO SPORT.

Ο Γιώργος Γεωργίου με EDGE COPMETITION τερμάτισε στην 17ηθέση και δεύτερος στην RCK2 και στην 18η ακολούθησε ο Ανδρέας Χριστοφόρου με SEMOG BRAVO SPORT.

Ο Κλεάνθης Έλληνας ήταν ο μοναδικός οδηγός που έτρεξε στην κατηγορία RCSL με το γνωστό Ford Fiesta DYTKO και τερμάτισε στην 19η θέση.

Οι Μάριος και Μαυρουδής Ποταμού τερμάτισαν με το Subaru Impreza στην 20η θέση, 21ος ολοκλήρωσε ο HaroutuneKhachatrian με SEMOG ARES SPORT και 22ος τερμάτισε ο Κυριάκος Γεωργίου με SPEEDCAR EXTREME.

Στην 23η θέση ολοκλήρωσε ο Βασίλης Κυριάκου επίσης με SPEEDCAR EXTREME και τον ακολούθησε στην 24η ο Άγγελος Ξενοφώντος με συνοδηγό τον Ανδρέα Ξενοφώντος και ένα Peugeot 206, με το πλήρωμα να κατακτά και την πρώτη θέση στην 2WD S.

O Μάριος Αντωνίου με Mitsubishi Lancer Evo III ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 25η θέση, στην 26η και πρώτος στην RCS1 τερμάτισε ο Νικόλας Νικολαΐδης με VW GOLF, στην 27η έμεινε ο Σωκράτης Παπαναστασίου με SEAT IBIZA, 28ος τερμάτισε ο Αργύρης Σταύρου με Suzuki Swift Sport, ο οποίος ήταν ο μοναδικός οδηγός που έτρεξε στην RC5 και στην 29η θέση τερμάτισε ο Σοφοκλής Μιχαήλ με VW GOLF.

Μετά και τα αποτελέσματα του τέταρτου αγώνα και τη νίκη του Γιάννου Ιωαννίδη το πρωτάθλημα που διεκδικούν τρείς οδηγοί θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα ο οποίος έχει συντελεστή 1.25.

Ο Νίκος Θωμά παρά την τέταρτη θέση σήμερα εξακολουθεί να προηγείται με 100 βαθμούς. Στην δεύτερη θέση παρέμεινε ο Πέτρος Πέτρου που έχει πλέον 99 ενώ τρίτος είναι ο Γιάννος Ιωαννίδης που έχει 97, οπόταν όπως γίνετε αντιληπτό οι μάχες στο μεγάλο φινάλε αναμένονται συναρπαστικές.

Μετά το τέλος του αγώνα και πριν από τις απονομές στους νικητές τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή εις μνήμη του Κυριάκου Κυριάκου, αδερφού του μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Αγωνιστικού Σωματείου Αμμοχώστου Νίκ Κυριάκου, που απεβίωσε την Πέμπτη μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο.