MotoGP of India: Περίπατος για Bezzecchi, άτυχος ο Bagnaia

Το πρώτο MotoGP Bharat (Ινδίας), έγινε τελικά με επιτυχία στην 74η διαφορετική πίστα που έχει φιλοξενήσει Αγώνες Grand Prix στην ιστορία. Η Bharat (Ινδία) έγινε η 30η διαφορετική χώρα που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών, από το 1949 και αυτή η πρώτη διοργάνωση είχε και την σφραγίδα της υποστήριξης της τοπικής κυβέρνησης της περιοχής Uttar Pradesh με τον μοναχό Yogi Adityanath, τον Αρχι-Υπουργό της περιφέρειας των 241 εκατομμυρίων κατοίκων να δίνει το παρών, να ρίχνει την καρό σημαία του τερματισμού και να απονέμει το μεγάλο Έπαθλο στο νικητή του Αγώνα.

Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης για το πρώτο Grand Prix μοτοσυκλέτας στην πίστα που στο παρελθόν έχουν γίνει τρεις Αγώνες Formula 1 (από το 2011 – 2013), ο Jorge Martin (Ducati) κατάφερε να στρίψει πρώτος, με τους Francesco Bagnaia και Marco Bezzecchi, επίσης με Ducati, να τον ακολουθούν. Στην τέταρτη θέση ήταν ο Fabio Quartararo (Yamaha), ενώ ο Marc Marquez (Honda) πέρασε τον Joan Mir (Honda) για την 5η θέση.

Στην τέταρτη στροφή, ένα λάθος του Martin επέτρεψε στους Bagnaia και Bezecchi να περάσουν μπροστά του. Στην 13η στροφή του πρώτου γύρου, ο Bezzecchi πέρασε τον Bagnaia και άρχισε να ανοίγει τη διαφορά.

Στον πέμπτο γύρο ο Martin κατάφερε μετά τις πρώτες προσπάθειες να περάσει τον Bagnaia στο όριο, αναγκάζοντας τον Ιταλό να σηκώσει τη μοτοσυκλέτα του και επιτρέποντας έτσι στον Marc Marquez (ο οποίος είχε περάσει τον Quartararo) να πλησιάσει. Όμως αυτή η επίθεση του Marquez θα έληγε στον 6ο γύρο, καθώς ένα λάθος στην πρώτη στροφή έστειλε τον Ισπανό στο έδαφος. Θα ανέβαινε πάλι στη μοτοσυκλέτα του, όμως πλέον ήταν στη 16η θέση και έπρεπε να κάνει όλη τη δουλειά από την αρχή.

Εν τω μεταξύ ο Bezzecchi είχε ανεβάσει τη διαφορά στα 3.5 δευτερόλεπτα στον 9ο γύρο, με τον Βagnaia να κάνει την κίνηση και να περνάει τον Martin στην 8η-9η στροφή τoυ 13ου γύρου. Η χαρά του Ιταλού όμως δεν θα διαρκούσε, καθώς ο Bagnaia έπεσε στον 14ο γύρο, χάνοντας το μπροστινό στο φρενάρισμα. O Bagnaia ήταν ο μόνος οδηγός μαζί με τον Franky Morbidelli (Yamaha) που επέλεξαν να αγωνιστούν με σκληρό μπροστινό λάστιχο, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είχαν μεσαία γόμα και ίσως σε αυτήν την επιλογή να οφείλεται η πτώση του.

Αυτό έφερε τον Fabio Quartararo στην 3η θέση, ενώ ο Bezzecchi είχε ανοίξει τη διαφορά στα 6,5 δευτερόλεπτα. Ο Ιταλός της Mooney VR46 (ομάδα του Valentino Rossi) θα έφτανε άνετα μέχρι τη γραμμή του τερματισμού (με 8.6 δευτερόλεπτα διαφορά), παίρνοντας μια μεγάλη νίκη, με τον Jorge Martin και τη δεύτερη θέση του να κλείνουν τη διαφορά από τον Bagnaia. O Quartararo ανέβηκε στο βάθρο, για πρώτη φορά σε Grand Prix από την 3η θέση στο Austin.

Εν τω μεταξύ στον τελευταίο γύρο ο Quartararo είχε φτάσει τον Martin, τον πέρασε για λίγο (μετά το λάθος του τελευταίου) και οι δύο τους έδωσαν τη μάχη μέχρι το τέλος, ενθουσιάζοντας το Ινδικό κοινό. O Martin αποδείχτηκε ότι είχε πάθει αφυδάτωση και δεν θα άντεχε αν ο Αγώνας είχε μεγαλύτερη διάρκεια!

O Brad Binder με την ΚΤΜ, είχε και πάλι καλό ρυθμό στο δεύτερο μισό του αγώνα και πέρασε τον Joan Mir μετά από ένα λάθος του τελευταίου και πήρε την τέταρτη θέση, παρά του ότι ένα λάθος του Binder στον προτελευταίο γύρο, έφερε τον Mir και πάλι σε θέση μάχης.
Ο Johann Zarco (Ducati) τερμάτισε έκτος, μπροστά από τον Franco Morbidelli. Η πρώτη Aprilia ήταν ο Maverick Viñales, στην 8η θέση, με τους Marc Marquez και Raul Fernandez (Aprilia) να κλείνουν τη δεκάδα.

RaceNDMotoGPRAC

WorldChampionshipINDMotoGP

Πηγή:mgp.gr