Η M-Sport θέλει βάθρα από τον Greensmith

Ο αγωνιστικός διευθυντής της M-Sport Richard Millener θέλει από τον Gus Greensmith να παλέψει και να κερδίσει βάθρα στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ.

Ο Greensmith ξεκινά φέτος την τρίτη του πλήρη σεζόν με την M-Sport και συνοδηγός του στο Ford Puma Rally1 Hybrid θα είναι ο Jonas Andersson.

Για τον Greensmith το 2021 ήταν η πιο ανταγωνιστική σεζόν στο WRC, καθώς; πάλεψε για τη νίκη σε ορισμένες ειδικές διαδρομές, τερμάτισε σε τρείς αγώνες στην πρώτη πεντάδα και ολοκλήρωσε ένατος στο πρωτάθλημα.

Η M-Sport θυσίασε την εξέλιξη του περσινού αυτοκινήτου ούτως ώστε να ετοιμάσει το νέο υβριδικό αγωνιστικό κανονισμών Rally1 και ο Millener ευελπιστεί ότι θα δει περισσότερη πρόοδο από τον Greensmith.

«Νομίζω ότι θα πρέπει να στοχεύει το βάθρο για να είμαι ειλικρινής», ανέφερε ο Millener. «Είναι πάντα δύσκολη η μετάβαση από εκεί που είναι μέχρι το επόμενο βήμα, αλλά είναι στο κορυφαίο επίπεδο από το 2017 και πιο σταθερά τις δυο τελευταίες σεζόν τώρα.    

Πρέπει να ανυπομονείς να κάνεις το επόμενο κομμάτι. Γνωρίζουμε ότι το αυτοκίνητο μας μπορεί να μην είναι τόσο ανταγωνιστικό σε ορισμένες επιφάνειες όσο ο ανταγωνισμός. Δαπανήσαμε πολλά για το 2022 και έτσι με το αυτοκίνητο που ξέρουμε ότι έχουμε δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να ανέβει στο επόμενο επίπεδο».

Από την πλευρά του ο Greensmith διαφωνεί με τον Millener και δεν θέλει να θέσει πάρα πολλούς συγκεκριμένους στόχους (εκτός από την παρθενική του νίκη σε ειδική στο WRC). «Νίκη σε ειδική διαδρομή. Νομίζω ότι έχασα τη νίκη σε ειδική διαδρομή φέτος περίπου έξι φορές για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο» εξηγεί ο Greensmith. «Οπότε είναι ο πρώτος στόχος που μπαίνει στην λίστα όμως πρώτα πρέπει να δούμε που βρισκόμαστε. Νομίζω ότι είμαστε όλοι πολύ σίγουροι ότι θα είμαστε πολύ πιο κοντά στους άλλους φέτος. Πρέπει να περιμένουμε γι΄αυτό λέω ότι είναι δύσκολο να θέσουμε στόχους. Σίγουρα θέλουμε να ξεκινήσουμε δυνατά, να ξεκινήσουμε με συνέπεια και μετά να χτίσουμε από κει».

Ο Greensmith στην M-Sport θα πλαισιωθεί από τους Craig Breen και Adrien Fourmaux, με τον εννέα φορές πρωταθλητή στο WRC Sebastien Loeb να συμπληρώνει την ομάδα συμμετέχοντας σε επιλεγμένους αγώνες, ξεκινώντας από το Μόντε Κάρλο.