Η νέα υβριδική εποχή του WRC ξεκινάει στο Monte-Carlo

Το Rallye Monte-Carlo της επόμενης εβδομάδας (20 – 23 Ιανουαρίου) θα ανοίξει την αυλαία για την νέα υβριδική εποχή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι FIA WRC με την παρουσία 75 πληρωμάτων.

Αφού ανακοίνωσαν τις κορυφαίες συμμετοχές για τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στα τέλη του περασμένου έτους, οι διοργανωτές της δημοσίευσαν και την τελική λίστα συμμετοχών για το χειμερινό αγώνα στις Γαλλικές Άλπεις.

Έντεκα νέα υβριδικά αυτοκίνητα Rally1 βρίσκονται στην λίστα με μια εξίσου εξαιρετική παρουσία για το WRC2, το οποίο έχει αυξηθεί σε 20 πληρώματα.

Οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές της Toyota Gazoo Racing θα συμμετέχουν με τρία GR Yaris Rally1 με τους Sébastien Ogier, Elfyn Evans και Kalle Rovanperä. Ο Benjamin Veillas θα είναι ο νέος συνοδηγός του τον Ogier για πρώτη φορά μετά την απόσυρση του Julien Ingrassia.

Ο Takamoto Katsuta θα βρεθεί στο τιμόνι του τέταρτου GRYaris για τη νέα προσπάθεια της Toyota Gazoo Racing WorldRally Team NG operation.

Οι Ott Tänak, Thierry Neuville και Oliver Solberg θα βρεθούν στο τιμόνι του  i20 N Rally1 της Hyundai Motorsport.

Τέσσερα M-Sport Ford Puma Rally1 θα ξεκινήσουν τον αγώνα. Οι Craig Breen και Gus Greensmith ήταν στην αρχική λίστα, με τους Adrien Fourmaux και Sébastien Loeb να έχουν προστεθεί στους οδηγούς της βρετανικής ομάδας.

Ο Loeb θα έχει στο πλευρό του το πρώην μέλος του safety notecrew Isabelle Galmiche. Είναι η πρώτη φορά μετά απο 180 αγώνες WRC που ο εννέα φορές πρωταθλητής δεν θα έχει στο πλευρό του τον Daniel Elena, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του το Νοέμβριο. Ο Greensmith θα έχει συνοδηγό τον Σουηδό Jonas Anderssonμετά το ντεμπούτο του δίδυμο στον τελικό γύρο του 2021.

Αρκετές νέες ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό WRC2, με τον πρωταθλητή Andreas Mikkelsen και τον Marco Bulacia της Toksport WRT, αμφώτεροι με Skoda Fabia Evo να δηλώνουν παρών. Ο Mikkelsen θα έχει για πρώτη φορά συνοδηγό τον πρωταθλητή του 2021 TorsteinEriksen. Σε ακόμη ένα Fabia θα δούμε τον Nikolay Gryazin για τη νέα ομάδα Toksport WRT 2.

Η ομάδα Sainteloc Junior έχει επιλέξει τους Eric Camilli και Sean Johnston οι οποίοι θα αγωνιστούν με Citroën C3, ενώ ο πρωταθλητής του WRC3 Yohan Rossel θα είναι στο τιμόνι μιας έκδοσης PH Sport. Ο Rossel θα έχει μαζί του τον  BenjaminBoulloud , έχοντας αρχικά δηλώσει τον Valentin Sarreaud.

Ο νεαρός και ταλαντούχος Τσέχος Erik Cais ανεβαίνει από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ως μέλος της ομάδας Yacco ACCR που θα αγωνιστεί με δύο αυτοκίνητα, με τον Pierre Ragues να οδηγεί ένα Volkswagen Polo GTI για την ομάδα.

Ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης Chris Ingram ξεκινά το πρώτο από ένα πρόγραμμα επτά γύρων σε μια Fabia καθώς ανεβαίνει από το WRC3. Ο Grégoire Munster θα οδηγήσει ένα Hyundaii20 N, ενώ ο πρώην οδηγός της Peugeot, Hyundai, Mitsubishiκαι Toyota Freddy Loix ξεκινά τον πρώτο του αγώνα WRC μετά το 2004 με ένα Fabia.

Η νέα εμφάνιση της WRC3 κατηγορίας περιλαμβάνει συμμετοχές από πρωταθλητές junior WRC όπως οι Sami Pajari, Enrico Brazzoli και Jan Cerny, όλοι με Ford Fiesta Rally3.

Ο πρώην νικητής ράλι François Delecour είναι το κύριο όνομα σε μια ισχυρή κατηγορία οκτώ αυτοκινήτων στην κατηγορία RGT. Ο Γάλλος θα βρεθεί στο τιμόνι ενός Alpine A110.