Η FIA αποτίνει φόρο τιμής στον Ken Block αποσύροντας το νούμερο 43

Το νούμερο 43 θα αποσυρθεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ WRC για τo 2023 ως ένδειξη σεβασμού προς τον ίνδαλμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού Ken Block μετά τον αδόκητο θάνατο του.

Ο Block, ο οποίος ήταν περισσότερο γνωστός για τους viral ελιγμούς του σε βίντεο, τα γνωστά σε όλους Gymkhana, την τεράστια προσωπικότητά του αλλά και την εντυπωσιακή επαγγελματική του ικανότητα στα Ράλι, έφυγε από την ζωή αυτή την εβδομάδα σε ατύχημα με snowmobile σε ηλικία 55 ετών.

Ο Αμερικανός ήταν ο αγαπημένος των θεατών, ένα ίνδαλμα για πολλούς αλλά και ένα αγαπημένο μέλος της οικογένειας των ράλλυ.

Ο αριθμός 43 ήταν συνώνυμος με τον Block και ήταν ο μοναδικός που τον χρησιμοποιούσε στα περισσότερα αυτοκίνητα που οδηγούσε – από την αρχή της καριέρας του.  Τιμώντας την μνήμη του, η οικογένεια του WRC σε συνεργασία με τη FIA αποφάσισε να αποσύρει τον αριθμό του για το 2023.

Ο πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem  δήλωσε:

«Δεδομένης της τεράστιας συμβολής του σπουδαίου φίλου μας Ken Block στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και του γεγονότος ότι έχαιρε τόσο μεγάλης εκτίμησης από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, είναι απολύτως σωστό ότι το #43 του θα αποσυρθεί από τη χρήση κατά τη διάρκεια της σεζόν 2023 του WRC.

Αν και είναι μια μικρή χειρονομία, ελπίζουμε ότι είναι αυτή που θα φέρει κάποια παρηγοριά στην οικογένεια και τους φίλους του αυτή τη στιγμή. Ο Ken ήταν ένας αληθινός θρύλος και η μνήμη αυτού του αληθινού θρύλου θα ζει μαζί μας για πάντα.»

«Ο αντίκτυπος που είχε ο Ken στο ράλι για να μεταφέρει το άθλημά μας σε ένα εντελώς νέο κοινό δεν μπορεί να υποτιμηθεί», πρόσθεσε ο Promoter του WRC, Jona Siebel.

«Για τον Ken, η αφοσίωση των θαυμαστών ήταν υψίστης σημασίας, καθιστώντας τον μια αγαπημένη φιγούρα του WRC. Ως άθλημα, η απόσυρση του αριθμού 43 – ένας αριθμός συνώνυμος με τον Ken – είναι ένα μικρό δείγμα σεβασμού από εμάς προς την οικογένεια, τους φίλους και τους οπαδούς του Ken», πρόσθεσε.