Επιστροφή των Subaru και Mitsubishi στο WRC θέλει η Toyota

Ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, ελπίζει ότι με την επιστροφή του Rally Ιαπωνίας στο καλεντάρι της ερχόμενης χρονιάς, θα δώσει κίνητρο στην Mitsubishi και στην Subaru να επιστρέψουν στο WRC.

Οι τρεις εταιρίες ήταν οι κυρίαρχοι του θεσμού προς το τέλος της δεκαετίας του 1990, αφού το 1998 και 1999 έκαναν το 1-2-3 στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. H Mitsubishi αποχώρησε από το WRC στο τέλος του 2005, ενώ η Subaru αποχώρησε στο τέλος του 2008.

«Η Toyota είναι ο μόνος Ιαπωνικός κατασκευαστείς στο WRC, είχαμε συνηθίσει να έχουμε την Subaru και την Mitsubishi μαζί μας. Αυτή η πρόκληση της Toyota κινεί το ενδιαφέρον των θεατών,» δήλωσε ο Toyoda.

«Αρκετοί θεατές θυμούνται την Toyota, την Subaru και την Mitsubishi και ευελπιστώ η επιστροφή του WRC στην Ιαπωνία να παρακινήσει όχι μόνο την Toyota, αλλά όλους τους κατασκευαστές –  θα θέλαμε να τους δούμε πίσω.

«Θέλω να στηρίξω την επιστροφή τους. Αυτή είναι η Gazoo Racing – δεν σκεφτόμαστε μόνο την Toyota, κοιτάμε το καλό του αθλήματος.»

Ο Toyoda επίσης δήλωσε ότι η Ιαπωνική ομάδα είναι πολύ πιθανό να μείνει για αρκετά χρόνια στον θεσμό εφόσον είναι ανταγωνιστική.

«Ελπίζω η Toyota να μείνει στα ράλλυ για αρκετό καιρό. Μερικές φορές η Toyota βασίζεται στους οικονομικούς παράγοντες, αλλά για μένα ο κύριος στόχος είναι να συμμετέχουμε σε τέτοιες δραστηριότητες για να κατασκευάζουμε ακόμα καλύτερα αυτοκίνητα – αυτός είναι ο μοναδικός μας στόχος.

«Οι δρόμοι κάνουν τα αυτοκίνητα και οι δρόμοι του WRC είναι πολύ, πολύ σκληροί. Αν ανταγωνιστούμε τους αντιπάλους μας και επικοινωνήσουμε  τότε θα κατασκευάσουμε καλύτερα αυτοκίνητα για την Toyota.

«Επίσης θέλουμε να αυξήσουμε τους υποστηρικτές της Toyota. Συνεχίζουμε με αυτούς τους στόχους και αυτοί κάνουν αυτή την δραστηριότητα βιώσιμη.»

Πηγή: autosport.com-totalracing.gr