Εκτός Κορσικής ο Mikkelsen

Η Hyundai αποφάσισε να μην συμπεριλάβει τον Andreas Mikkelsen για τον αγώνα της Κορσικής. Αυτοί που θα τρέξουν είναι οι Thierry Neuville, Sebastien Loeb και Dani Sordo.

Πηγές ανέφεραν ότι ο Mikkelsen είχε συμβόλαιο για τους 14 αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος και η Hyundai διαβεβαίωνε την προηγούμενη χρονιά ότι ο Νορβηγός μαζί με τον Neuville θα κυνηγούσαν βαθμούς για το φετινό πρωτάθλημα κατασκευαστών. Η είσοδος του Loeb στην ομάδα περιέπλεξε τα πράγματα όσον αφορά το τρίτο i20 Coupe WRC και ποιοι θα έτρεχαν με αυτό.


Στους Sordo και Loeb αρέσει πολύ να αγωνίζονται σε Κορσική και Γερμανία. Σε αυτό τον αγώνα σημείωσαν πολύ καλά αποτελέσματα, ειδικότερα ο Loeb, ο οποίος έχει κερδίσει τέσσερις φορές στο Γαλλικό νησί. Μια δήλωση της Hyundai την Τρίτη επιβεβαίωνε την αλλαγή στα πλάνα της.

«Η απόφαση να αλλάξει η τριάδα των οδηγών για την Κορσική είναι για να βοηθηθεί έχοντας πολλές επιλογές στην μάχη που δίνει για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.»
Πέρυσι η ομάδα δυσκολεύτηκε πολύ να πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα απο το Hyundai. Ο Mikkelsen αποχώρησε στο Μόντε Κάρλο και ενώ ήταν στη μάχη για το βάθρο, όμως κατάφερε να τερματίσει τέταρτος στο ράλι Σουηδίας.


Ο Mikkelsen ο οποίος τερμάτισε παλαιότερα στην Κορσική στο βάθρο, θα αγωνιστεί στον τρίτο γύρο του προγράμματος στο Μεξικό, μαζί με τους Neuville και Sordo. Η επιστροφή του Loeb στο WRC ήταν πάντα δίκοπο μαχαίρι για τον Sordo.
Ο Ισπανός και ο πρώην ομοσταυλός του στη Citroen πάντα τα πήγαιναν καλά, όμως ο Sordo γνωρίζει ότι η επιλογή των αγώνων που θα τρέξει δεν είναι δεδομένη μετά και τον ερχομό του Loeb το 2019.

Και ξεκίνησε νωρίς, με το Μόντε Κάρλο. Ο Sordo ήταν ο πρώτος που παραδέχθηκε ότι ένας χιονισμένος αγώνας στις Γαλλικές Άλπεις δεν ήταν ότι καλύτερο για αυτόν. Ο στεγνός αγώνας πριν από ένα χρόνο έδωσε την ευκαιρία στον Sordo να μαζέψει πολύτιμους βαθμούς για την ομάδα. Φέτος επιλέγηκε να τρέξει ο Loeb.


Ο προφανής στόχος για τη Hyundai είναι να δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ομάδα στους ασφάλτινους αγώνες του WRC την ίδια στιγμή όμως που ο Mikkelsen έχει συμβόλαιο. Είναι ξεκάθαρο ότι έχει κάτι έχει αλλάξει. Αυτό είναι φυσικά επιλογή της Hyundai και ο νέος αγωνιστικός διευθυντής Andrea Adamo προσπαθεί από νωρίς να βρει την κατάλληλη χημεία για την ομάδα. Το πιθανότερο είναι οι ίδιοι τρείς που θα τρέξουν στην Κορσική να αγωνιστούν και στη Γερμανία.

Υπάρχει και ένα τελευταίο ερώτημα. Στον αγώνα της Φιλανδίας δόθηκε προσφορά για να τρέξει ο Paddon ο οποίος αρνήθηκε, έτσι παραμένει μια θέση καινή και δυο οδηγοί (Sordo-Loeb) για να τρέξουν.

Πηγή:autosport.com