Ο Marjian Griebel θα τρέχει με Volkswagen Polo

Ο δις πρωταθλητής ERC Juinior Marjian Griebel, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη χώρα του, επιστρέφει στη διεθνή σκηνή με στόχο να κυνηγήσει τον τρίτο τίτλο στην κατηγορία.


Ο Γερμανός Marjian Griebel κέρδισε τον τίτλο ERC Junior το 2016 οδηγώντας ένα ADAC Opel ADAM R2, της ομάδας ADAC Opel Junior Team. Την επόμενη χρονιά κέρδισε το FIA ERC Junior Under 28, κατηγορία για νεαρά ταλέντα αγωνιζόμενα με αυτοκίνητα R5, αγωνιζόμενος με ένα Skoda Fabia της Baumschlager Rallye & Racing.


Το 2018 έτρεξε στο εθνικό πρωτάθλημα Γερμανίας όπου το κέρδισε οδηγώντας ένα Peugeot, ενώ παράλληλα σκόραρε τους πρώτους του βαθμούς σε παγκόσμιο επίπεδο μετά που τερμάτισε στην όγδοη θέση στο ADAC Rallye Deuchland, με χορηγία από τον promoter του ERC καθώς είχε κατακτήσει τον τίτλο την προηγούμενη χρονιά.


Για το 2019 ο 29χρονος επανήλθε στις τάξεις της Baumschlager Rallye & Racing και θα οδηγήσει το καινούργιο Volkswagen Polo GTI R5 με στόχο να γίνει ο πρώτος Γερμανός που θα κερδίσει αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά το 2001 καθώς ο τελευταίος που το είχε καταφέρει ήταν ο μέντορας του, Armin Kremer.


Ο Griebel ο οποίος είναι εν ενεργεία αστυνομικός και ο πατέρας του ήταν μηχανικός του Kremer κατά τη διάρκεια που αγωνιζόταν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανέφερε, «Μετά την επιτυχημένη χρονιά στη Γερμανία ανυπομονώ πολύ να επιστρέψω στη διεθνή σκηνή. Μαζί με τους συνεταίρους μας καταφέραμε να δημιουργήσαμε ένα πακέτο πρώτης κλάσης και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό.


Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι έχει απαιτητικούς αγώνες και πολύ δυνατό ανταγωνισμό. Πριν από δυο χρόνια κατάφερνα να κερδίσω το πρωτάθλημα στην κατηγορία ERC Junior U28 και φυσικά θέλω να παλέψω για τον τίτλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το ξέρω ότι δε θα είναι εύκολο, όμως έχουμε τις καλύτερες συνθήκες και πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτή την ευκαιρία.»


Ο Jean-Baptiste Ley, Co-ordinator του ERC είπε: «Είναι πολύ καλά νέα το γεγονός ότι ο Marjian Griebel θα κυνηγήσει τον τίτλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2019 και αν τα καταφέρει θα σημειώσει ένα ιστορικό χατ τρικ. Απέδειξε το ταλέντο του στο ERC προηγουμένως και έχει ότι χρειάζεται για να το κάνει ξανά, μόνο που αυτή τη φορά θα αγωνιστεί για τον κορυφαίο τίτλο. Είναι επίσης πολύ σημαντικό για τον Marjian καθώς θα έχει την υποστήριξη της Baumschlager Rallye & Racing και του συνοδηγού του Stefan Kopczyk, όπου μαζί θα τρέξουν με το καινούργιο Volkswagen Polo GTI R5, το οποίο είναι το δεύτερο που επιβεβαιώνετε ότι θα τρέξει στο φετινό ERC.»