ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις- Ιορδάνης Σερδερίδης: Δύσκολη μέρα για τον Σερδερίδη

Δύσκολη αποδείχτηκε η πρώτη ουσιαστικά ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις για τον Ιορδάνη Σερδερίδη. Ο Έλληνας οδηγός αντιμετώπισε καθ’ όλη τη διάρκεια του σκέλους της Παρασκευής πολλά προβλήματα με το Ford Puma Rally1 με αποτέλεσμα οι χρόνοι του να μην είναι αυτοί που θα ήθελε. Με συνοδηγό τον Βέλγο Fred Miclotte κατάφεραν να ολοκληρώσουν το ιδιαίτερα επίπονο σκέλος το οποίο δεν περιλάμβανε σέρβις για τα πληρώματα.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν την Παρασκευή να αγωνιστούν σε έξι ειδικές διαδρομές, με τον Πρωταθλητή του WRC Trophy το 2017 να δηλώνει σχετικά: «Δυστυχώς είχαμε αρκετά προβλήματα που δεν μας επέτρεψαν να κινηθούμε στο ρυθμό που θα θέλαμε. Το υβριδικό σύστημα του Ford Puma Rally1 δεν δούλεψε σε όλες τις διαδρομές, ενώ στις τελευταίες τρεις ειδικές της ημέρας κινηθήκαμε φυλαγμένα με σπασμένο αμορτισέρ. Σαν να μην έφταναν αυτά, αντιμετωπίσαμε πρόβλημα και με την απόκριση του γκαζιού του αυτοκινήτου, σε ένα σκέλος που δεν περιείχε σέρβις. Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε και τερματίσαμε και ευελπιστούμε τα προβλήματα να λυθούν και να απολαύσουμε τις δύο τελευταίες ημέρες του αγώνα»

Το Σάββατο απαρτίζεται από τρεις ειδικές διαδρομές οι οποίες θα επαναληφθούν δύο φορές, με τον Ιορδάνη Σερδερίδη να είναι αυτός που θα «ανοίγει το δρόμο» για τα υπόλοιπα πληρώματα: «Θα εκκινήσουμε πρώτοι στο δεύτερο σκέλος, γεγονός που σημαίνει πως θα έχουμε μειονέκτημα. Ορισμένα σημεία των ειδικών Πύργος και Ταρζάν είναι αρκετά σκληρά και θα μας δυσκολέψουν. Σίγουρα, το έργο μας δεν θα είναι εύκολο, ωστόσο δεν πτοούμαστε και ευελπιστούμε να κινηθούμε γρήγορα και κυρίως χωρίς προβλήματα στη συνέχεια του αγώνα» ήταν τα λόγια του Έλληνα οδηγού.

Παρακολουθήστε την πορεία του Ιορδάνη Σερδερίδη στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις μέσα από την προσωπική σελίδα του οδηγού στο facebook: https://www.facebook.com/Serderidisrallyfans