Εγχειρίστηκε ο Παγκόσμιος πρωταθλητής ΜΧ2 Jorge Prado

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Red Bull KTM Jorge Prado αναρρώνει μετά τη χειρουργική επέμβαση που έκανε στην Ιταλία για να διορθώσει το δεξί μηριαίο οστό. Ο 18χρονος τραυματίστηκε εν ώρα προπόνησης στην πίστα Malagrotta, κοντά στη Ρώμη.
Ο Prado, πρωταθλητής στην κατηγορία ΜΧ2, θα αγωνιζόταν το 2020 στο MXGP.

Τραυματίστηκε την ώρα που προπονείτο μαζί με τον Tony Cairoliλίγο λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας, όταν έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας πλησιάζοντας προς ένα άλμα.
Ο Ισπανός μεταφέρθηκε στο Ευρωπαϊκό νοσοκομείο και αμέσως διενεργήθηκε εισαγωγή βελόνας στο μηριαίο οστό από τον Δρ. Massimiliano Nannerini. Αναμένετε να φύγει από το θάλαμο σε δυο μέρες, αν τα σημάδια είναι θετικά, ούτως ώστε να ξεκινήσει η αποκατάσταση για να κάνει το ντεμπούτο στο MXGP το νωρίτερα δυνατόν την νέα χρονιά.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull KTM Claudio De Carli ανέφερε: «Αυτά είναι άσχημα νέα και λυπούμαστε πολύ για τον Prado. Τα πράγματα πήγαιναν καλά και ήταν μόλις δυο γύρους πριν το τέλος της προπόνησης. Στην Maalagrotta έβρεχε και πρέπει να έχεις καλό έλεγχο της μοτοσυκλέτας για να περάσεις από το μεγαλύτερο άλμα της πίστας. Ο Jorge δεν πάτησε καλά και στη ράμπα το πόδι του έφυγε από το πατίδι με αποτέλεσμα να έχει πτώση. Εγχειρίστηκε από ένα φανταστικό γιατρό που ξέρουμε και εμπιστευόμαστε και τώρα πρέπει να περιμένουμε μερικές μέρες για να δούμε ότι όλα πήγαν καλά ούτως ώστε να φύγουμε από το νοσοκομείο. Αυτό μας παίρνει πίσω στην προετοιμασία, όμως το σημαντικό είναι ο Jorge να επανέλθει και τότε θα σκεφτούμε πότε θα μπορέσει να αγωνιστεί».