Εκτός WRC η Skoda από τη νέα χρονιά – Solberg στα πλάνα την ομάδας

Ο Oliver Solberg συνδέετε με πιθανή συμφωνία με την Skoda Motorsport για τη νέα χρονιά, παρόλο που η ομάδα δε θα εμπλακεί εργοστασιακά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2020.
Μετά την επάνοδο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2015, το Skoda Fabia R5 κέρδισε την κατηγορία WRC 2 σε όλες τις χρονιές που αγωνίστηκε, κερδίζοντας το πρωτάθλημα με τους Esapekka Lappi, Pontus Tidemand και Kalle Rovanperra to 2016, ’17 και ’19 αντίστοιχα. Ακολούθως, οι προαναφερθέντες έκαναν το επόμενο βήμα οδηγώντας αυτοκίνητα WRC.

Ο Solberg, κέρδισε αγώνες ράλι στην Αμερική, Εσθονία και Λετονία το 2019, συμπεριλαμβανομένου και του ντεμπούτου που έκανε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Λετονία. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Skoda, Michael Hrabanek, ανέφερε ότι η ομάδα θα επικεντρωθεί στην υποστήριξη νεαρών οδηγών τη νέα χρονιά.

Παρόλο που δεν αποκάλυψε την ταυτότητα των οδηγών, εντούτοις ο Solberg είναι κατανοητό ότι βρίσκετε ψηλά στη λίστα προτεραιότητας και ίσως υπάρξει εργοστασιακή υποστήριξη στο πρόγραμμα του WRC.

Μιλώντας μετά το τέλος της πιο επιτυχημένης χρονιάς στην ιστορία της Skoda, ο Hrabanek είπε: «Δε θα έχουμε εργοστασιακή ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όμως θα υποστηρίξουμε τους πελάτες μας. Πουλήσαμε περισσότερα από 300 αυτοκίνητα και οι πελάτες μας περιμένουν να έχουν την ανάλογη υποστήριξη σε ανταλλακτικά, συμβουλές όσον αφορά το στήσιμο του αυτοκινήτου και να επιδιορθώνονται η μετάδοση και οι μηχανές. Η πώληση τόσων αυτοκινήτων αποτελεί δέσμευση και δε θέλουμε να απογοητεύσουμε τους πελάτες μας. Μετά την πιο επιτυχημένη χρονιά στο WRC, πλέον δεν υπάρχει λόγος να αγωνιστούμε ξανά για να δείξουμε ότι το αυτοκίνητο είναι αξιόπιστο και ανταγωνιστικό, καθώς ξέρουμε ότι η ομάδα είναι ικανή να κερδίσει.

Τώρα ιδιωτικές ομάδες έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν το πρωτάθλημα με την υποστήριξη μας. Δεν αποχωρούμε πλήρως από το παγκόσμιο πρωτάθλημα καθώς θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το Fabia R5. Μην ανησυχείτε, η Skoda δε θα αποχωρήσει από το άθλημα».
Οι εργοστασιακοί οδηγοί Kalle Rovanpera και Jan Kopecky θα αποχωρήσουν από την ομάδα, με τον Φιλανδό να αγωνίζεται με ένα Toyota Yaris τη νέα σεζόν και τον Kopecky να οδηγά για Τσέχικη ομάδα στο WRC 2.

Ο Oliver, υιός του Παγκόσμιου πρωταθλητή το 2003 Petter Solberg, θα ξεκινήσει την νέα χρονιά στο Μόντε Κάρλο με το δικό του Volkswagen Polo R5, όμως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει κάτι πριν από την έναρξη της σεζόν.

«Δεν γνωρίζω τίποτα ακόμα», είπε ο Oliver. «Ξέρω ότι ορισμένοι άνθρωποι συζητούν διάφορα τα οποία είναι θετικά, όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν πλάνα μετά το Μόντε Κάρλο».

Στο ετήσιο συνέδριο Μηχανοκίνητου αθλητισμού που διεξάγετε στην Πράγα από την Skoda Motorsport, ήταν παρόν και πέντε πρωταθλητές ράλι, μεταξύ αυτών ο πρωταθλητής WRC 2 PRO Kalle Robanpera, ο πρωταθλητής WRC2 Pierre-Louis Loubet και ο πρωταθλητής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Chris Ingram. Επιπρόσθετα σε αυτή την Παγκόσμια διάκριση η Skoda κέρδισε ακόμα 23 τίτλους σε τοπικά πρωταθλήματα ανά τον κόσμο.

Πηγή:autosport.com