Audi RS7 Sportback: Η απόλυτη ερμηνεία μας ενός πεντάθυρου coupé υψηλής απόδοσης

Η Audi συνεχίζει την προϊοντική της επέλαση με τα κορυφαία της μοντέλα με το λογότυπο RS στις πόρτες τους. Μετά το RS6 Avant ήρθε η σειρά του RS7 Sportback. Ένα κορυφαίο Grand Turismo μοντέλο εφοδιασμένο με ένα 4λιτρο V8 κινητήρα 600 ίππων. «Το RS 7 Sportback είναι η απόλυτη ερμηνεία μας ενός πεντάθυρου coupé υψηλής απόδοσης με ένα σχεδιασμό Grand Tourer. Με τις βελτιώσεις που το καθιστούν ακόμα πιο κατάλληλο για καθημερινή χρήση και την απίστευτη απόδοση του, έχουμε στα χέρια μας ένα εξαιρετικό κομμάτι σπορ εξοπλισμού για πελάτες που τους αρέσουν τα αυτοκίνητά τους να διαθέτουν εντυπωσιακό σχεδιασμό» δήλωσε ο Oliver Hoffmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Audi Sport GmbH.

Ο οκτακύλινδρος κινητήρας 4.0 TFSI στο νέο Audi RS 7 Sportback παράγει 600 ίππους και 800 Nm ροπής από 2.050 έως 4.500 σ.α.λ. Φθάνει τα εκατό χιλιόμετρα από στάση σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χιλιόμετρα την ώρα ή 280 με το πακέτο Dynamic και στα 305 με το πακέτο Dynamic plus. Χάρη στο ήπιο υβριδικό σύστημα (MHEV) με κύριο ηλεκτρικό σύστημα 48 βολτ, ο 4.0 λίτρων TFSI συνδυάζει μέγιστη απόδοση με υψηλή οικονομία. Ο ηλεκτρικός κινητήρας μπορεί να ανακτήσει ισχύ έως 12 kW υπό ήπια επιτάχυνση και να τροφοδοτήσει την μπαταρία ιόντων λιθίου ως ηλεκτρική ενέργεια. Αν ο οδηγός απελευθερώσει τον επιταχυντή με ταχύτητα μεταξύ 55 και 160 χιλιόμετρα την ώρα, η διαχείριση της μονάδας θα επιλέξει μία από τις δύο επιλογές. Ανάλογα με την κατάσταση οδήγησης και τις ρυθμίσεις στην επιλογή Audi drive, το νέο RS 7 Sportback είτε θα ανακτήσει την ενέργεια είτε θα λειτουργεί με τον κινητήρα εσωτερικής ανάφλεξης να είναι σβηστός. Η τεχνολογία MHEV επιτρέπει λειτουργία εκκίνησης-σταματήματος σε ταχύτητες κάτω από 22 χμαω. Μόλις το RS 7 Sportback αρχίσει να κινείται, ο κινητήρας θα ξεκινήσει ξανά. Με την τεχνολογία MHEV είναι δυνατό να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμων κατά 0,8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρου (COD) είναι ένα ακόμα κρυφό χαρτί στη φαρέτρα του οχήματος. Σε υψηλότερες ταχύτητες στα χαμηλά έως μεσαία φορτία των στροφών μπορεί να απενεργοποιεί τους κυλίνδρους 2, 3, 5 και 8 παύοντας την έγχυση και την ανάφλεξη και κλείνοντας τις βαλβίδες εισαγωγής και εξαγωγής για περισσότερη οικονομία. Κάθε μετάβαση διαρκεί μόνο χιλιοστά του δευτερολέπτου και δεν γίνεται αντιληπτό από τον οδηγό και τους επιβάτες.

Για το νέο RS 7 Sportback, η Audi Sport προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών διευκόλυνσης, συνδεσιμότητας και εξοπλισμού υποστήριξης οδηγού. Το αυτοκίνητο θα βοηθήσει τον οδηγό σε ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων. Περισσότερα από 30 συστήματα υποβοήθησης είναι διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμοστικής υποβοήθησης cruising, της βοήθειας διασταύρωσης, της προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, της προειδοποίησης περιορισμού και φωτογραφικών μηχανών 360 μοιρών.