Είναι η ώρα του SPA! Ο Βελγικός αγώνας προστέθηκε στο ημερολόγιο του FIA ERC

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι FIA ERC 2020 πρόσθεσε τον αγώνα Spa Rally που θα γίνει στο Βέλγιο στο ημερολόγιο ERC ως τον έκτο και τελευταίο αγώνα της τρέχουσας αγωνιστικής χρονιάς.

Το Spa Rally έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 12 έως τις 13 Δεκεμβρίου. Περιλαμβάνει ειδικές μέσα και γύρω από το διάσημο Βελγικό Grand Prix και θα προσφέρει μια συναρπαστική πρόκληση για μερικά από τα κορυφαία ταλέντα της Ευρώπης.

Με βάση το Circuit de Spa-Francorchamps paddock, ο αγώνας ακολουθεί αυτό στο Rally Islas Canarias (26-28 Νοεμβρίου) στο ημερολόγιο του ERC 2020 και σηματοδοτεί την επιστροφή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Βέλγιο για πρώτη φορά από το 2016.

Ο Jean-Baptiste Ley, ο συντονιστής του ERC στο Eurosport Events, δήλωσε: «Παρακολουθούμε απο κοντά το Spa Rally εδώ και αρκετό καιρό και εντυπωσιαστήκαμε με την μελλοντική τους προσέγγιση, την προσοχή στη λεπτομέρεια και την εξαιρετική οργάνωση και προώθηση από τον Christian Jupsin και την ομάδα του DG Sport.»

«Έχοντας συζητήσει την πιθανότητα το Spa Rally να ενταχθεί στο ERC στο παρελθόν, είναι πολύ ικανοποιητικό το γεγονός ότι αυτές οι συνομιλίες είχαν ως αποτέλεσμα ο αγώνας να συμπεριληφθεί στο ημερολόγιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι της FIA ERC για πρώτη φορά και υπόσχεται να είναι ένα θεαματικό φινάλε για την φετινή χρονιά».

Έχοντας να διανύσουν απόσταση 205,52 χιλιομέτρων, το Spa Rally θα περιλαμβάνει την πίστα του WRX – που χρησιμοποιήθηκε για τον αγώνα του Spa World RX της BENELUX το Νοέμβριο – στο γεμάτο δράση πρόγραμμα. Το σενάριο της μικτής επιφάνειας θα συνδυαστεί με εσωτερικούς γύρους εντός του χώρου για να σχηματίσει μια επική νυχτερινή ειδική διαδρομή στις 12 Δεκεμβρίου. Πρόσθετες ειδικές είναι προγραμματισμένες στο Francorchamps με γρήγορους και τεχνικούς δρόμους με τον χειμερινό καιρό να αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη μάχη για νίκη.

Ο Christian Jupsin, promoter του Spa Rally, δήλωσε: «Αυτό είναι ένα έργο που είχαμε ήδη συζητήσει στο παρελθόν. Δεν ήταν δυνατό τότε, αλλά η αναβολή του φετινού Spa Rally από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο λόγω των περιορισμών COVID-19 μας έδωσε την ευκαιρία να ξαναρχίσουμε τις συζητήσεις με τη Eurosport Events σχετικά με τη διοργάνωση ενός γύρου ERC. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχει συναφθεί συμφωνία και είναι μεγάλη ικανοποίηση και μεγάλη αναγνώριση για την DG Sport και το προσωπικό της που έχει πλέον τη δυνατότητα να οργανώσει τον τελικό γύρο του FIA ERC 2020.

Σε συνεργασία με το Circuit de Spa-Francorchamps, την Πόλη του Spa και τους δήμους που φιλοξενούν τις ειδικές διαδρομές0, μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, έτσι ώστε το Spa Rally 2020 να είναι μια υπέροχη γιορτή ράλι που θα θυμόμαστε.»

Το Spa Rally αντικαθιστά το Cyprus Rally στο πρόγραμμα ERC αφού συμφωνήθηκε η διοργάνωση με έδρα τη Λευκωσία, ένα μακροπρόθεσμο και δημοφιλές πρόγραμμα στο ημερολόγιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι, θα μετράει μόνο για το Μέσανατολικό και εθνικό πρωτάθλημα για το 2020. Η Eurosport και ο Κυρπιακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτων ήδη συζητούν την επιστροφή στο πρόγραμμα του ERC για το 2021.

Επόμενος αγώνας στο ημερολόγιο του ERC είναι το Rally Fafe Montelongo από τις 2-4 Οκτωβρίου, ακολουθούμενο από το Rally Hungary στις 6-8 Νοεμβρίου και το Rally Islas Canarias (26-28 Νοεμβρίου).