Νέα Abarth 595 Scorpioneoro και Abarth 595 Monster Energy Yamaha

Η Abarth παρουσιάζει δύο νέες εντυπωσιακές ειδικές εκδόσεις, τις 595 Scorpioneore και 595 Monster EnergyYamaha, οι οποίες αντιπροσωπεύουν απόλυτα τη φιλοσοφία και την ιστορία της μάρκας. Παράλληλα, αποτελούν τις δύο βασικές διαχρονικές αξίες της μάρκας. Δηλαδή του στιλ και της απόδοσης που συνυπάρχουν πάντα στα μοντέλα με το σήμα του «Σκορπιού».

 Abarth 595 Scorpioneoro

To Abarth 595 Scorpioneoro θα κατασκευαστεί μόλις σε 2.000 μονάδες και  αντιπροσωπεύει μια τέλεια μίξη στιλ και επιδόσεων. Σχεδιασμένο για όσους αναζητούν την άνεση στις καθημερινές μετακινήσεις και το εκλεπτυσμένο design, χωρίς όμως να λησμονούν τις υψηλές επιδόσεις. Κίνηση στη νέα ειδική έκδοση δίνουν 165 ίπποι που προσφέρουν αναλογία κιλών ανά ίππο της τάξης του 6,5kg/hp και επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 7,3δλ. Ο turboκινητήρας 1.4 T-Jet είναι προδιαγραφών Euro6D και συνεργάζεται είτε με μηχανικό, είτε αυτόματο κιβώτιο με shiftpaddles.

Οι επιδόσεις συνοδεύονται από το απαράμιλλο στιλ, το οποίο έχει σαφείς αναφορές στο A112 Abarth “TargaOro” του 1979 που έχει μείνει στην ιστορία για το εντυπωσιακό μαύρο χρώμα με τους χρυσούς τροχούς και τις χρυσές λεπτομέρειες στο αμάξωμα. Στο εσωτερικό τα νέα σπορ καθίσματα Abarth “Scorpioflage” έχουν επένδυση από μαύρο δέρμα και ειδική επεξεργασία ώστε να συγκρατούν καλύτερα το σώμα του οδηγού κατά τη γρήγορη οδήγηση. Το ιδιαίτερο στιλ θα συνοδεύεται και από εξαιρετικά πλούσιο εξοπλισμό, ο οποίος θα περιλαμβάνει το σύστημα πολυμέσων 7″ HD UconnectTM με συμβατότητα με τα Apple CarPlay και Google Android AutoTM*, αλλά και ηχοσύστημα BeatsAudio™ ισχύος 480 W.

 Abarth 596 Monster Energy Yamaha

Το νέο Abarth 595 Monster Energy Yamaha δημιουργήθηκε με στόχο τους νέους και τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Με τη συνολική παραγωγή να περιορίζεται και αυτό στις 2.000 μονάδες, η νέα ειδική έκδοση έρχεται να προσθέσει ακόμα μια σελίδα στην επιτυχημένη συνεργασία των δύο μαρκών που χρονολογείται από το 2015. Η αισθητική είναι εμπνευσμένη από τα χρώματα της Yamaha Energy Monster YZR-M1 MotoGP 2020. Το αμάξωμα του μοντέλου θα είναι διαθέσιμο στη διχρωμία μπλε-μαύρο, είτε εξολοκλήρου μαύρο, και εκτός από το λογότυπο “MonsterEnergy Yamaha MotoGP” θα έχει το χαρακτηριστικό λόγότυπο του Monster στο καπό. Η ειδική αριθμημένη πλακέτα βρίσκεται στο τούνελ της μετάδοσης. Το Abarth 595 Monster Energy Yamaha εφοδιάζεται με τον κινητήρα 1.4 T-jetαπόδοσης 165 ίππων που συνδυάζεται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο με paddles για τις αλλαγές. Το κουμπί “Sport” στο ταμπλό διαφοροποιεί την απόδοση και την απόκριση του κινητήρα, τη ρύθμιση του τιμονιού και τη λειτουργία της ενεργής βαλβίδας της εξάτμισης Record Monza. Το σύστημα πέδησης που σχεδιάστηκε ειδικά για την περίσταση αποτελείται από αεριζόμενους δίσκους σε όλους τους τροχούς διαμέτρου 284χλστ. (εμπρός) και 240χλστ. (πίσω).