Εκτός ERC το CYPRUS RALLY για το 2020

Επιβαινεώθηκαν με τον πλέων επίσημο τρόπο οι πληροφορίες που είχαμε ότι ο διεθνής μας αγώνας θα είναι εκτός του φετινού προγράμματος του Ευρωπαϊκου Πρωταθλήματος Ράλι FIA ERC2020.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τη θέση της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι 2020 θα πάρει το Βέλγιο με τον αγώνα στο Spa.

Ο διεθνής μας αγώνας πλέον θα προσμετράει μόνο για το Μεσανατολικό (MERC) αλλά και τοπικό πρωτάθλημα ράλι. Η χώρα μας ήταν στο ημερολόγιο του ERC από το 2014, ως αγώνας Intercontinental Rally Challenge για τρία χρόνια πριν από μετονομαστεί σε ERC και ήταν ένας από τους λίγους αγώνες που δε θα έπρεπε να χαθούν από το διεθνές πρόγραμμα ράλι του 2020 μέσω της πανδημίας coronavirus .

Οι πληροφορίες ως προς τον λόγο για τον οποίο η χώρα μας βρέθηκε εκτός του φετινού προγράμματος του ERC, φωτογραφίζουν την υποβάθμιση της Κύπρου ως προς τον Covid-19.  Το γεγονός παραμένει ένα, ο διεθνής μας αγώνας θα είναι υποβαθμισμένος την φετινή χρονιά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αν δούμε τα πράγματα με μια πιο θετική ματιά, μπορεί να θεωρηθεί ως μια χρονιά ανασυγκρότησης ούτως ώστε να επιστρέψουμε πιο δυναμικά το 2021 στο ERC.