Δήλωση της Hyundai Motorsport εν όψη Ράλι Κροατίας

Η Hyundai Motorsport επιβεβαιώνει ότι θα αγωνιστεί στο Ράλι Κροατίας, τέταρτο  γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, με δυο αυτοκίνητα μετά το ατύχημα στις δοκιμές πριν από τον αγώνα το οποίο στοίχησε τη ζωή στον Craig Breen.

Αυτή η απόφαση ελήφθη μετά από προσεκτική εξέταση, η οποία περιελάβανε συζητήσεις με την οικογένεια του Craig Breen, τον συνοδηγό του James Fulton και τα πληρώματα μέλη της ομάδας της Hyundai Motorsport.

Η οικογένεια του Breen και ο James Fulton επιβεβαίωσαν ότι ήταν επιθυμία τους να αγωνιστεί η ομάδα στην Κροατία προς τιμήν του Craig.

Τα δυο πληρώματα που θα τρέξουν με τα Hyundai i20 N Rally1 Hybrid θα είναι οι Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe και Esapekka Lappi/Janne Ferm.

Ο διευθυντής της Hyundai Motorsport Cyril Abiteboul δήλωσε: «Μετά από προσεκτική εξέταση που αφορά όλους τους ενδιαφερόμενους, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο Ράλι Κροατίας. Θα το κάνουμε στην μνήμη του Craig για να τον τιμήσουμε, να τιμήσουμε το πάθος του για το ράλι και το αγωνιστικό του πνεύμα.

Θα τρέξουμε με δυο αυτοκίνητα και θα αποσύρουμε την τρίτη συμμετοχή ως ένδειξη σεβασμού. Και τα δυο αυτοκίνητα θα τρέξουν με ένα ιδιαίτερο χρώμα για τον Craig, την οικογένεια του, τους φίλους του και τους θαυμαστές του.

Είναι σαφές από τη συζήτηση με όλους ότι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τον Craig ήταν να μην αποσυρθεί η συμμετοχή μας, οπότε συμμετέχουμε έχοντας επίγνωση του χαμένου οδηγού μας, του φίλου και απίστευτου ανταγωνιστή μας».

 

Ερωτήσεις στον Cyril Abiteboul.

Πόσο εξετάστηκε η αποχώρηση από το Ράλι Κροατίας;

«Λήφθηκε αυτή η απόφαση πολύ προσεκτικά. Ήταν σαφές από τα σχόλια που έδωσαν όλοι όσοι γνώριζαν τον Craig ότι η συμμετοχή θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να τον τιμήσουμε. Συνεννοηθήκαμε με την οικογένεια και έχουν υποστηρίξει αυτή την προσέγγιση».

Ποιο είναι το σκεπτικό των ιδιαίτερων νέων χρωματισμών;

«Διαγωνιζόμαστε σε αυτό τον αγώνα πρωτίστως για να τιμήσουμε τον Craig και το απίστευτο ταλέντο του. Ο Craig ήταν περήφανος Ιρλανδός και παθιασμένος εκπρόσωπος της Ιρλανδικής κοινότητας ράλι, έτσι το livery θα αντιπροσωπεύσει τα χρώματα της Ιρλανδικής σημαίας στην μνήμη του».