Drift Kings 1ος Αγώνας Ουγγαρία: Νικητής ο Kevin Piskolty

Το Σαββατοκύριακο 15-16 Απριλίου είχαμε την διεξαγωγή του πρώτου αγώνα της χρονιάς για το πρωτάθλημα Drift Kings International Series στην πίστα Tokol της Ουγγαρίας.

Στο αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 40 διαγωνιζόμενοι χωρισμένοι σε τρείς κατηγορίες (Pro, Pro2, Drift Queen).  Σχεδιαστικά η πίστα ήταν εξαιρετικά τεχνική με ακραίες γωνιές και εντυπωσιακά περάσματα.

Το πρόγραμμα του διήμερου αγώνα ξεκίνησε το Σάββατο με την ενημέρωση των διαγωνιζομένων από τους κριτές στις 8:30 και στις 9:00 ξεκίνησαν τα μονά δοκιμαστικά περάσματα από όλους τους διαγωνιζομένους. Στις 14:00 είχαμε τα μονά βαθμολογημένα περάσματα για το τοπικό πρωτάθλημα Ουγγαρίας, ακολούθησε ενημέρωση από τους κριτές και η μέρα κορυφώθηκε με τα βαθμολογημένα περάσματα από τους οδηγούς του Drift Kings.

Την Κυριακή το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 8:30 με ενημέρωση από τους κριτές, συνεχίστηκε με διπλά δοκιμαστικά περάσματα από τους οδηγούς του τοπικού πρωταθλήματος και εν συνεχεία τα διπλά τους βαθμολογημένα περάσματα.  Στις 13:00 ξεκίνησαν τα διπλά δοκιμαστικά περάσματα για το Drift Kings, με την μέρα να κορυφώνεται με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα ξεκινώντας με την κατηγορία Drift Queen, εν συνεχεία την Pro2 και ολοκληρώνοντας την μέρα και τον αγώνα με την κατηγορία Pro.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ξεκινώντας από τα μονά βαθμολογημένα και την κατηγορία Pro, είδαμε τον Tamas Magyar να παίρνει την ψηλότερη βαθμολογία που ήταν 90 βαθμοί, έχοντας ταχύτητα εισόδου στα 104 χιλιόμετρα.  Δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία για τον Gediminas Levickas, με 88 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 100 χιλιόμετρα από το πρώτο του πέρασμα αφού πήρε μηδέν στο δεύτερο του πέρασμα.  Την τριάδα με 87 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 101 χιλιόμετρα συμπλήρωσε ο Robi Hatvani, ενώ για την ιστορία την ψηλότερη ταχύτητα με 105 χιλιόμετρα πέτυχε ο Clemens Kauderer.

Στην κατηγορία Pro2 στην πρώτη θέση βρίσκουμε τον Francesco Giori  με 73,50 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 95 χιλιόμετρα, στην δεύτερη θέση τον Viktor Vajda με 72 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 98 χιλιόμετρα και στην τρίτη θέση την Viktoria Bauer με 69 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 89 χιλιόμετρα, ενώ την υψηλότερη ταχύτητα εισόδου πέτυχε ο Lukas Dobias με 101 χιλιόμετρα.

Τέλος στην κατηγορία Drift Queen, πρώτη θέση για την Sandra Janusauskaite με 70 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 98 χιλιόμετρα η οποία ήταν και η πιο ψηλή στην κατηγορία, στην δεύτερη θέση η Viktoria Bauer με 65 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 95 χιλιόμετρα και την τριάδα συμπλήρωσε η Natalia Iocsak με 63 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 92 χιλιόμετρα.

Μπαίνοντας στα διπλά βαθμολογημένα περάσματα, είδαμε την βροχή να κάνει την παρουσία της κάνοντας την ζωή δύσκολη σε όλους τους διαγωνιζομένους.  Ξεκινώντας από την κατηγορία Pro είδαμε πραγματικά εξαιρετικά περάσματα, εκεί όπου ο Kevin Piskolty αν και πήρε την 14η θέση στα μονά βαθμολογημένα περάσματα, έχοντας μάλιστα μηδενιστεί στο δεύτερο του πέρασμα, στα διπλά βαθμολογημένα ήταν πραγματικά ασταμάτητος.  Απέκλεισε κατά σειρά τους Clemens Kauderer, Robi Hatvani, Markus Denk, Gediminas Levickas, φτάνοντας στον τελικό.  Εκεί βρήκε απέναντι του τον Patrick Cselotei όπου σε ένα εξαιρετικό τελικό ο οποίος πήγε σε επαναληπτικό πέρασμα και κρίθηκε στις λεπτομέρειες, τελικός νικητής αναδείχθηκε ο Kevin Piskolty, με τον Patrick Cselotei να αρκείται στην δεύτερη θέση. Στον μικρό τελικό βρέθηκαν αντιμέτωποι οι Bence Gaspar και Gediminas Levickas με τον πρώτο να επικρατεί συμπληρώνοντας το βάθρο και τον δεύτερο να κατακτά την τέταρτη θέση.

Στην κατηγορία Pro 2 Francesco Giori έκλεψε την παράσταση αφού εκτός από την πρώτη θέση στα μονά βαθμολογημένα κατάφερε να φτάσει και στην κατάκτηση της πρώτης θέσης. Στην δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Peter Zajacs και το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Lukas Dobias ο οποίος επικράτησε στον μικρό τελικό του Viktor Vajda.

Στην κατηγορία Drift Queen την πρώτη θέση κατέκτησε η Natalia Iocsak, ακολουθούμενη από την Sandra Janusauskaite και την τριάδα συμπλήρωσε η Viktoria Bauer.

Επόμενος αγώνας για το πρωτάθλημα Drift Kings International Series 2023 είναι στις 21-22 Μάϊου στην πίστα των Σερρών στην Ελλάδα όπου αναμένουμε να δούμε αγωνιζόμενους και τους δικούς μας Γιώργο Χριστοφόρου «Ελα Κόκο», Άντρο Αντωνίου και Παύλο Σαμαρά.