Βλαδίμηρος Τζιωρτζής: Εξαιρετική η πρώτη ημέρα στον αγώνα της Τσεχίας

Εξαιρετική ήταν η πρώτη ημέρα του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή στην Τσεχία, όπου πραγματοποιείται ο τέταρτος αγώνας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος NASCAR 2023, καταφέρνοντας να πάρει την πέμπτη του νίκη στη EURO NASCAR 2, ενώ ανέβηκε και στο βάθρο στο EURO NASCAR PRO.

Στη EURO NASCAR PRO, η οποία πραγματοποιήθηκε πρώτη χρονικά, ο Κύπριος οδηγός ξεκίνησε ένατος στην γραμμή εκκίνησης και κέρδισε αρκετές θέσεις μετά το ατύχημα στις πρώτες στροφές που είχε αποτέλεσμα την αποχώρηση αρκετών αθλητών, μεταξύ τους ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Ercoli Gianmarco. Μάλιστα, μέχρι τον 16ο γύρο (από τους 17) ήταν δεύτερος, όμως αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων με αποτέλεσμα να τον προσπεράσει ο Βέλγος Kumpen Anthony και έτσι βρέθηκε στην τρίτη θέση, μπροστά από τον Γάλλο διεκδικητική του τίτλου, Lasserre Lucas.

Είναι η δεύτερη φορά που ανεβαίνει στο βάθρο στην EURO NASCAR PRO, την οποία συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά, καθώς ήταν δεύτερος στην πρεμιέρα της φετινής σεζόν στη Βαλένθια. Επιπλέον, είναι η τρίτη φορά που φιγουράρει στο τοπ5 και η πέμπτη στο τοπ-10 σε σύνολο επτά αγώνων. Με την επίδοσή του ο Τζιωρτζής προσπέρασε τον Γάλλο Ulysse Delsaux και πλέον προπορεύεται στο Junior Trophy.

Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν και στο EURO NASCAR 2, όπου για τέταρτη φορά στη φετινή σεζόν κέρδισε τη pole position και γι’ αυτό τον λόγο στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης (euronascar.com) αναφέρεται ως «βασιλιάς των προκριματικών». Ο 26χρονος, διατήρησε την αρχηγία του αγώνα μέχρι να φανεί η καρό σημαία, παίρνοντας την πέμπτη φετινή του νίκη. Έτσι, παραμένει πρώτος στη βαθμολογία της EURO NASCAR 2, με τον Jouffreau Paul να ανεβεί δεύτερος παίρνοντας τη δεύτερη θέση στη σημερινή κούρσα, ενώ ο τρίτος διεκδικητής του τίτλου, ο Ιταλός Naska Alberto τερμάτισε εκτός πρώτης δεκάδας.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα αναφέρθηκε στο πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων στο φινάλε του αγώνα στη EURO NASCAR PRO, αναφέροντας ότι δεν μπορούσε να μπει η δεύτερη και τρίτη ταχύτητα, ενώ ακολούθησε δύο ώρες αγωνίας για να αλλαχθεί το κιβώτιο ταχυτήτων, πριν από την έναρξη του EURO NASCAR 2, όπου τα πάντα εξελίχθηκαν καλά, με τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή να δηλώνει χαρούμενος για το αποτέλεσμα.

Στα πιο κάτω λινκ μπορείτε να βρείτε τις δύο κούρσες και τις απονομές:

NASCAR PRO —> www.youtube.com/watch?v=Z9X0ypHz95Q

NASCAR 2 —> www.youtube.com/watch?v=EybagjdymUM