MXGP Türkiye: Prado vs Febvre

Και ενώ το πρωτάθλημα MXGP φαίνεται έτοιμο να πάει στα χέρια του αναβάτη της Red Bull GasGas Jorge Prado, η μάχη για νίκες σε σκέλη και αγώνες είναι ακόμα ανοιχτή. Δυο αναβάτες έχουν την καλύτερη ταχύτητα μέχρι στιγμής, ο Jorge Prado και ο κυριότερος αντίπαλος του στο πρωτάθλημα Romain Febvre της Kawasaki Racing Team.

O Prado ο οποίος κατέχει το red plate από τον εναρκτήριο γύρο του πρωταθλήματος στην Αργεντινή πριν από έξι μήνες, ανυπομονεί να επιστρέψει σε ορισμένες πίστες που είναι δύσκολες και πιθανώς να κερδίσει τον Παγκόσμιο τίτλο στο MXGP, αφού χρειάζεται μία ή δύο νίκες.

«Είμαι ενθουσιασμένος που πάω στην Τουρκία», ανέφερε ο Prado. «Επιστρέφω σε ένα σκληρό αγώνα. Οδηγώ καλά στην άμμο και θέλω να διατηρήσω τη δυναμική σε αυτούς τους τρείς τελευταίους αγώνες σε Τουρκία, Ματζόρε και Μεγάλη Βρετανία. Είμαι ενθουσιασμένος, το πρωτάθλημα είναι καλό και είμαστε σχεδόν στον στόχο μας.

Δεν έχουμε την χρυσή πλάκα ακόμα, χρειαζόμαστε ακόμα μερικές νίκες. Είναι μια δύσκολη σεζόν με πολλούς αγώνες και είναι δύσκολο να έχεις διάρκεια.

Έχω κερδίσει ένα σκέλος σχεδόν σε κάθε αγώνα και είμαι πάντα στο βάθρο».

Όσο για τον Febvre, είναι πιθανότατα στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του και μόνο οι ατυχίες τον εμπόδισαν ούτως ώστε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, όπως έκανε το 2021 κόντρα στους Jeffrey Herlings και Tim Gajser.

Οι μικροτραυματισμοί τον κράτησαν πίσω και υπενθύμισε ότι πέρασε από ένα δύσκολο δρόμο μέχρι να φτάσει στην τωρινή του φόρμα.

«Πολλοί συγκρίνουν τα χρόνια πριν και τα χρόνια μετά», είπε ο Febvre. «Υπάρχουν πολλά πράγματα που παίζουν ρόλο στην καριέρα ή στη σεζόν ενός αναβάτη. Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Δουλεύοντας με τον Keviin Strijbos κάναμε πολύ καλή δουλειά και μου φέρνει αυτό το κάτι που έψαχνα.

Η μοτοσυκλέτα λειτουργεί καλά και σωματικά είμαι σε καλή κατάσταση κάνοντας καλές εκκινήσεις. Εάν έχω άσχημη εκκίνηση και βρεθώ 10ος ο αγώνας μπορεί να είναι διαφορετικός. Είχα καλά χρόνια και πολλά πράγματα συμβαίνουν όπως στις δοκιμές και πολλοί ξέρουν τι συμβαίνει στους αγώνες, όχι όμως και εκτός αγώνων.

Μπορεί να έχω μια κακή βδομάδα και όμως να κερδίσω τον αγώνα. Στο φετινό πρωτάθλημα είμαι δεύτερος και είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα, όμως έχασα ένα αγώνα που βγήκα νοκ άουτ μετά από τραυματισμό στον ώμο τον οποίο δεν γνώριζε κανείς, όμως ακόμα και έτσι η χρονιά για μένα είναι καταπληκτική».

Τώρα ακολουθούν οι τρείς τελευταίοι γύροι του πρωταθλήματος σε Τουρκία, Ιταλία και Μεγάλη Βρετανία. Ο Jorge Prado είναι ο πρωτοπόρος από τη νια και ο Febvre έχει τη δυναμική ερχόμενος από συνεχόμενες νίκες, γεγονός που προσδίδει εξαιρετικό ενδιαφέρον στο φινάλε του πρωταθλήματος MXGP.