Αρχιμανδρίτα Rally Sprint 2020: Νικητής ο Πέτρος Πέτρου – Πρωταθλητής Ο Γιώργος Πολυκάρπου

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου έπεσε η αυλαία για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αγώνων ταχύτητας με την διεξαγωγή του Αρχιμανδρίτα Rally Sprint απο τον Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Πάφου.

Ξεκινώντας απο την τοποθεσία της 2,3 χιλιομέτρων ειδικής διαδρομής, οφείλουμε να πούμε ότι για ακόμη μια χρονιά ήταν εντυπωσιακή με τους πολυπληθείς θεατές που έδωσαν το παρών τους να απολαμβάνουν θέαμα ψηλού επιπέδου.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είχαμε την μάχη για τον φετινό πρωταθλητή με τον Γιώργο Πολυκάρπου να είναι το μεγάλο φαβορί απέναντι στους Πέτρο Πέτρου και Δημήτρη Πιερή.

Το δίδυμο των Πέτρου Πέτρου και Γιώργου Πολυκάρπου κατάφεραν να κλέψουν την παράσταση αφού ήταν μόλις οι δυο οδηγοί που κατάφεραν να κατεβάσουν τον χρόνο κάτω απο το 1:22. Ταχύτερος απο όλους ο Πέτρος Πέτρου με Mitsubishi Lancer EVO6 ο οποίος σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:21.15 στην πρώτη του χρονομετρημένη προσπάθεια, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση. Παράλληλα αναδείχθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία RCS2 στην οποία αγωνίστηκε.

Στη δεύτερη θέση γενικής με χρόνο 1:21.51 έμεινε ο Γιώργος Πολυκάρπου με Mitsubishi Lancer EVO3. Ο νεαρός με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο του φετινού πρωταθλήματος, ο οποίος ήρθε εννέα χρόνια μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος αγώνων ταχύτητας απο τον μεγαλύτερο του αδερφό Πανίκο Πολυκάρπου. Κατα σύμπτωση και τότε ο τίτλος κρίθηκε στον τελευταίο αγώνα.

Μετά το τέλος του αγώνα ο νέος πρωταθλητής Γιώργος Πολυκάρπου είπε, «Είμαι πολύ χαρούμενος για το πρώτο μου πρωτάθλημα το οποίο ήρθε μετά από μια πολύ ωραία σεζόν. Παρόλο που δυσκολεύτηκα εντούτοις ευτυχώς τα κατάφερα. Όσον αφορά τη νέα σεζόν, ανάλογα με το πως θα αγωνιστεί ο αδερφός μου θα ξεκαθαρίσει με ποιο αγωνιστικό θα τρέξω και εγώ, με τη συμμετοχή μου στο επερχόμενο πρωτάθλημα να θεωρείται δεδομένη.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τον πατέρα μου που είναι πάντα δίπλα μου. Τον αδερφό μου επίσης ο οποίος με τις εμπειρίες του με βοήθησε αρκετά καθώς και το Δημήτρη Λάμπρου ο οποίος επιλύει τα θέματα που εμφανίζονται στο αυτοκίνητο.

Θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς που με εμπιστεύτηκαν, οι οποίοι είναι η εταιρία Ψάλτης Ανταλλακτικά, Panta Racing Fuels, Epi Wheel Alignment και OM

Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Δημήτρης Πιερή με MitsubishiLancer EVO6 και χρόνο 1:23.48. Στο  δεύτερο του πέρασμα προσπάθησε για το καλύτερο αλλά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση.

Στην 4η θέση γενικής και πρώτος στην κατηγορία RC2 ο πάντα εντυπωσιακός Σταύρος Αντωνίου με Mitsubishi Lancer EVO9 και χρόνο 1:25.80 απο την πρώτη χρονομετρημένη του προσπάθεια.

Πέμπτος γενικής, πρώτος στην κατηγορία RCS2 και πρώτο Subaru Impreza με χρόνο 1:27.06 ολοκλήρωσε ο Σωκράτης Σωκράτους ο οποίος με το νέο του απόκτημα έκλεψε την παράσταση σήμερα με τα εντυπωσιακά του περάσματα. Στην 6ηθέση γενικής και δεύτερος στην κατηγορία RC2 τερμάτισε oΧρίστος Χριστοδούλου με Subaru Impreza STi και χρόνο 1:27.22.

Στην 7η θέση γενικής και δεύτερος στην κατηγορία RCS2 με Mitsubishi Lancer EVO4 και χρόνο 1:27.70 ολοκλήρωσε ο νεαρός Στέφανος Γεωργίου πιο γνωστός στους φίλους του αυτοκινηταθλήματος σαν «Chips Minor». Ο νεαρός Στέφανος είναι ο υιός του 9 φορές πρωταθλητή Κώστα Γεωργίου «Chips» και αδελφός του πρωταθλητή σε αγώνες ταχύτητας και ράλι Νικόλα Γεωργίου «Chips Junior». Ο νεαρός άφησε πολλές υποσχέσεις και αναμένουμε να δούμε αν θα μπορέσει να σταθεί αντάξιος στο βαρύ όνομα που έχει.

Στην 8η θέση γενικής και τρίτοι στην κατηγορία RCS2 τερμάτισαν οι Ιάκωβος Πενταράς με συνοδηγό τον Αντώνη Γεωργίου και αυτοκίνητο Mitsubishi Lancer EVO6 και χρόνο 1:27.74. Στην 9η θέση γενικής πλασαρίστηκε ο Κωνσταντίνος Ζάκος με Mitsubishi Lancer EVO3 και χρόνο 1:28.11 και την δεκάδα συμπλήρωσε ο Κώστας Κωνσταντίνου με MitsubishiLancer EVO8 και χρόνο 1:33.13.

Στην 11η θέση γενικής και πρώτος στην δικήνητη κατηγορία ολοκλήρωσε ο Μάριος Ζάκος με VW Golf και χρόνο 1:38.85, στην 12η θέση γενικής και πρώτος στην κατηγορία RCS1 ο Μιχάλης Σοφοκλέους, ο οποίος έτρεξε στον τελευταίο αγώνα του με το VW Golf ΜK1.

Στην 13η θέση τερμάτισε ο Γιώργος Ιορδάνους με Mitsubishi Lancer EVO3 και χρόνο 1:42.38, στην 14η θέση, δεύτερη θέση στην κατηγορία RCS1 ολοκλήρωσε ο Ερμής Παναγιώτου με Seat Ibiza και χρόνο 1:44.63 και στη 15η θέση γενικής και 3ος στην κατηγορία RCS1 τερμάτισε ο Μιχάλης Παναγιώτου με SeatIbiza και χρόνο 1:57.12.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα είχαμε τις απονομές των τροπαίων στους πρωτεύσαντες σε όλες τις κατηγορίες. Με το πρωτάθλημα στους αγώνες ταχύτητας να έχει ολοκληρωθεί, τα βλέμματα πλέον στρέφονται στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι, το Venus Rally, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί και πάλι στην Πάφο στις 12 και 13 Δεκεμβρίου όπου θα έχουμε και την στέψη του φετινού πρωταθλητή.