Η Citroën κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι στην Ισπανία

Ο Alexey Lukyanuk με συνοδηγό τον Alexey Arnautov, οδηγώντας ένα Citroën C3 R5 εξασφάλισε τον τίτλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι στον τελευταίο αγώνα της σεζόν που έγινε στις Κανάριες Νήσους.

Οι Yoann Bonato/Benjamin Bouloud, επίσης με C3 R5, ολοκλήρωσαν τον αγώνα στη δεύτερη θέση γενικής, με τους Ισπανούς PepeLopez/Borja Rozada να εξασφαλίζουν το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στο πρωτάθλημα ράλι Ισπανίας, οδηγώντας επίσης Citroën.

Στον αγώνα των Κανάριων Νήσων, τελευταίο γύρο του ERC, αγωνίστηκαν συνολικά εννέα C3 R5 με πληρώματα τους Lukyanuk-Arnautov, Bonato-Boulloud, Lopez-Rozada, Llarena-Fernandez, Tempestini-Itu, Griebel-Winklhofer, Monzon-Deniz, Falcon-Carrera και Amourette-Gaudin. Με τον αγώνα να διεξάγετε συνήθως τον Μάιο, οι καιρικές συνθήκες αυτή την περίοδο ήταν εντελώς διαφορετικές κατά τη διάρκεια του αγώνα, με την επιλογή των ελαστικών να είναι καταλυτικός παράγοντας.

Τα C3 R5 απέδειξαν ότι μπορούν να προσαρμοστούν σε αυτές τις συνθήκες. Έχοντας το πλεονέκτημα στη βαθμολογία, οι Alexey Lukyanuk/Alexey Arnautov κινήθηκαν έξυπνα στις δύσκολες συνθήκες, καταφέρνοντας να κερδίσουν τρείς ειδικές διαδρομές. Τερμάτισαν έβδομοι γενικής, αποτέλεσμα που εξασφάλισε στο πλήρωμα της Saintéloc Racing το δεύτερο τίτλο του πρωταθλητή. Ο πρώτος κατακτήθηκε το 2018.

Ο τίτλος ήταν η ανταμοιβή μετά από μια δυνατή σεζόν στην οποία κέρδισαν σε Rally di Roma Capitale και Fafe Montelogo, έχοντας επίσης μια τρίτη θέση στο Rally Liepaja, πίσω από το Citroën του Mads Ostberg.

Όσον αφορά τους Yoann Bonato/Benjamin Bouloud, για το πλήρωμα μετά τη δεύτερη θέση στον αγώνα της Fafe νωρίτερα στη σεζόν, ακολούθησε ο τίτλος στο Γαλλικό πρωτάθλημα ράλι και η σεζόν ολοκληρώθηκε με τη δεύτερη θέση στις Κανάριες Νήσους, έχοντας μάλιστα κερδισμένες και δυο ειδικές διαδρομές.

Ιδανικά ολοκληρώθηκε η σεζόν και για τους Pepe Lopez/Borja Rozada οι οποίοι πίσω από το τιμόνι του C3 R5 κατάφεραν να στευθούν πρωταθλητές Ράλι Ισπανίας (ασφάλτινο πρωτάθλημα) και super champions (συνδυασμένοι αγώνες ράλι, χώμα και άσφαλτος) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

 

Ο επικεφαλής του προγράμματος πελατών της Citroën Racing, Didier Clément, ανέφερε, «Τα σάρωσε όλα η Citroën Racing το Σαββατοκύριακο. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή τη σεζόν στο ERC. Ένας από τους στόχους μας ήταν να κερδίσουμε τον τίτλο. Με αιχμή του δόρατος τον Alexey Lukyanuk, οι προσπάθειες μας οδήγησαν σε μια φανταστική σεζόν αφού καταφέραμε σχεδόν σε όλους τους αγώνες να παλεύουμε για τη νίκη. Ο Yoann Bonatoδυνάμωσε τη σύνθεση μας στους τελευταίους τρείς αγώνες, επιβεβαιώνοντας ότι είναι σημαντικός παίκτης σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Οι αριθμοί δε λένε ψέματα. Είχαμε εννέα αυτοκίνητα στον τελευταίο αγώνα. Οι Pepe Lopez και Borja Rozzada κέρδισαν το πρωτάθλημα Ισπανίας και η Rally Team Spain κέρδισε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι ομάδων.»

Από την πλευρά του ο πρωταθλητής του φετινού ERC, AlexeyLukyanuk είπε: «Για να είμαι ειλικρινής νοιώθω ότι έχω στερέψει συναισθηματικά μετά από αυτό τον αγώνα. Δεν ήμουν ικανοποιημένος με την απόδοση μου κατά τη διάρκεια του αγώνα, όμως είμαι χαρούμενος για το αποτέλεσμα. Τίποτα απο όλα αυτά δε θα ήταν εφικτό αν δεν είχαμε την υποστήριξη από την CitroënRacing και την ομάδα μου, την Saintéloc Racing. Είχαμε ένα C3 R5 πολύ αξιόπιστο χωρίς κανένα πρόβλημα, γεγονός που αποδείχθηκε πολύ σημαντικός παράγοντας. Όλο το πακέτο δούλεψε πολύ καλά. Είμασταν γρήγοροι, σταθεροί και παλέψαμε με νεότερους οδηγούς οι οποίοι πίεζαν πολύ. Χρησιμοποιήσαμε την εμπειρία μας όταν χρειάστηκε και πλέον είναι ώρα να το γιορτάσουμε.»