Αντίστροφη μέτρηση για την Παγκόσμια πρεμιέρα του Rallycross – Στο Stjordal η νέα ηλεκτρική εποχή

Η νέα ηλεκτρική εποχή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Rallycross πλησιάζει. Στις 11 Αυγούστου, τα νέα ηλεκτρικά θηρία θα παρελάσουν στο κέντρο της πόλης Stjordal ενόψει του Ramudden World RX of Norway.

Τα νέα αγωνιστικά θα αγωνιστούν στην πίστα Hell το διήμερο 13-14 Αυγούστου όπου σηματοδοτείτε η έναρξη του πρώτου από τους 11 αγώνες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα.

Όλα θα αρχίσουν στις 19:00 όταν τα αυτοκίνητα του World RX θα παρουσιαστούν στο κοινό, στα μέσα ενημέρωσης και στους VIP μπροστά από το εντυπωσιακό Kimen Kulturhus στην Stjordal, με τους οδηγούς να ανεβαίνουν στη σκηνή και να δίνουν πληροφορίες για το τι μπορούν να περιμένουν οι οπαδοί από την επόμενη γενιά του αθλήματος.

Με διπλούς ηλεκτρικούς κινητήρες που αποδίδουν 500 kW-που ισοδυναμούν με 680 ίππους και στιγμιαία ροπή 880 Nm με το πάτημα του πεντάλ, αυτά τα αυτοκίνητα θα μπορούν να φτάσουν τα 100 km/h πιο γρήγορα ακόμα και από τη Formula 1.

Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει επίσης και το πρωτάθλημα RX2e και τον σκιέρ Aksel Lund Svindal, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι θα κάνει το ντεμπούτο του στο Rallycross.

Η παρουσίαση οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από το RX+, στα κανάλια του World RX στο Facebook και στο You Tube, περιλαμβάνει επίσης υπογραφή αυτόγραφων και όπως προαναφέραμε παρέλαση στους δρόμους της Stjordal, πριν τα αγωνιστικά επιστρέψουν στην πίστα για τις τελικές προετοιμασίες ενόψει του αγωνιστικού Σαββατοκύριακου.

Ο Arne Dirks, Εκτελεστικός Διευθυντής του Rallycross PromoterGmbH δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που θα αποκαλύψουμε τη νέα ηλεκτρική εποχή του World RX στην Stjordalτην επόμενη βδομάδα. Έγινε πολύ σκληρή δουλειά από όλους τους εμπλεκομένους για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και καθώς ετοιμαζόμαστε να πάμε στον αγώνα στη Hell, η προσμονή είναι στα ύψη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Νορβηγία πρωτοπορεί στην Ευρώπη όσον αφορά τη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στην αυτοκινητοβιομηχανία, επομένως δεν θα υπήρχε καλύτερο μέρος για να ξεκινήσουμε το ηλεκτρικό μας ταξίδι. Ελπίζουμε ότι θα παρευρεθεί όσο το δυνατό περισσότερος κόσμος εκεί».