SECTO Rally Finland: Τους πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα!!

Εκπληκτικό ήταν το φετινό SECTO Rally Finland αφού κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια του με δυνατές μάχες, εγκαταλείψεις και οδήγηση στο όριο.

Μεγάλος νικητής και θριαμβευτής αναδείχθηκε ο Ott Tanak, ο οποίος πήρε μια μεγαλειώδη νίκη πληρώνοντας με το ίδιο νόμισμα τον Rovanpera που είχε επικρατήσει στον προηγούμενο αγώνα στην Εσθονία.

Ο Εσθονός πήρε την πρωτοπορία από την Παρασκευή και δεν την έχασε ποτέ και το τέλος του αγώνα τον βρήκε νικητή, μια νίκη η οποία τον ανέβασε δεύτερο στην βαθμολογία ενώ παράλληλα η Hyundai έσπασε και το αήττητο της Toyota στην Φινλανδία.

Ο Kalle Rovanpera (GR Yaris) ήθελε τη νίκη μπροστά από τους συμπατριώτες του και πίεσε πολύ για να την πάρει. Μπορεί να μην τα κατάφερε και να ολοκλήρωσε δεύτερος, όμως εξακολουθεί να προηγείται με 94 βαθμούς όντας το φαβορί για τον τίτλο.

Τρίτος τερμάτισε ο Esapekka Lappi με το δεύτερο GR Yaris. Ο Φινλανδός λίγο έλειψε να τα κάνει μαντάρα αφού είχε έξοδο σήμερα καταστρέφοντας το αυτοκίνητο, όμως η τύχη ήταν αυτή τη φορά με το μέρος του καθώς παρά το γεγονός ότι έχασε αρκετό χρόνο, εντούτοις έστω και έτσι ανέβηκε στο βάθρο.

Τέταρτος ολοκλήρωσε ο Elfyn Evans. Μετά που τον πέρασε ο Rovanperaπερισσότερο κοίταξε να κρατήσει τη θέση κρατώντας πίσω του τον Neuville(Hyundai i20 N) που τελικά τερμάτισε πέμπτος χάνοντας και τη δεύτερη θέση στην βαθμολογία.

Έκτος τερμάτισε ο Takamoto Katsuta (GR Yaris) και έβδομος ο Gus Greensmith με Ford Puma.

Στην κατηγορία WRC 2 η μάχη για τη νίκη ήταν μεταξύ Φινλανδών οδηγών και αυτός που κέρδισε είναι ο Teemu Suninen με Hyundai i20 N.

Μετά τους γρήγορους δρόμους της Φινλανδίας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάει Βέλγιο για το Ypres Rally Belgium και θα διεξαχθεί από τις 18 μέχρι τις 21 Αυγούστου.

Τελικά αποτελέσματα

1. Tänak 2hr 24min 04.6sec
2. Rovanperä +06.8sec
3. Lappi +1min 20.7sec
4. Evans +1min 37.6sec
5. Neuville +2min 18.0sec
6. Katsuta +3min 09.0sec

Βαθμολογία οδηγών

Rovanperä            198

Tänak                     104

Neuville                  103

Evans                      94

Katsuta                   81

Breen                      64

Βαθμολογία κατασκευαστών

TOYOTA GAZOO RACING WRT                                339

HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM     251

M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM                   174

TOYTA GAZOO RACING WRT NG                             89