SECTO Rally Finland – Μέρα 1η: Ο Tanak δίνει το ρυθμό

Η πρώτη μέρα του SECTO Rally Finland βρήκε στην πρώτη θέση τον Ott Tanak (Hyundai i20 N). Ο Εσθονός παρόλο που δεν νοιώθει 100% με το αυτοκίνητο, εντούτοις πέρασε επικεφαλής από την πρώτη κιόλας ειδικής σήμερα το πρωί και δεν την έχασε ποτέ.

Πίσω του έχει τρία GR Yaris που θέλουν να του ανατρέψουν τα σχέδια για τη νίκη και προς το παρόν όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Ο Esapekka Lappi είναι ο πλησιέστερος οδηγός καθώς βρίσκεται μόλις 3.8 δευτερόλεπτα πίσω από τον οδηγό της Hyundai. Άσκησε πίεση σε όλη τη διάρκεια της μέρας στον αντίπαλο του και είναι σε απόσταση βολής εν όψη της αυριανής μέρας.

Τρίτος είναι ο Elfyn Evans με το δεύτερο GR Yaris. Ήταν ανταγωνιστικός στις εννέα ειδικές της Παρασκευής όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να κρτηθεί κοντά στους δυο πρώτους καθώς είναι 19.3 δευτερόλεπτα από την κορυφή.

Ο Kalle Rovanpera ξεκινούσε πρώτος στις ειδικές και παρόλο που καθάριζε το δρόμο εντούτοις κρατήθηκε τέταρτος και αύριο με καλύτερη θέση εκκίνησης θα επιδιώξει να ανατρέψει τα δεδομένα.

Πέμπτος είναι ο Craig Breen με Ford Puma και τον ακολουθά ο Takamoto Katsuta (GR Yaris) στην έκτη. Ο Thierry Neuville δεν μπόρεσε ποτέ να είναι ανταγωνιστικός και μοιραία είναι έβδομος με τον Pierre-Louis Loubet να συμπληρώνει την οκτάδα.

Οκτώ ειδικές περιλαμβάνει το Σάββατο και το ενδιαφέρων εξακολουθεί να είναι μεγάλο.

Αποτελέσματα Παρασκευής

1. Tänak 50min 41.2sec
2. Lappi +3.8sec
3. Evans +19.3sec
4. Rovanperä +21.0sec
5. Breen +32.5sec
6. Katsuta +35.5sec