Έβδομος στο ασφάλτινο σκέλος του Ράλλυ Φθιώτιδος ο Ιορδάνης Σερδερίδης

Στην έβδομη θέση στο ασφάλτινο σκέλος του Ράλλυ Φθιώτιδος ολοκλήρωσε ο Ιορδάνης Σερδερίδης που μετά από 30 περίπου μήνες επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για αγώνα ράλλυ. Παρά το γεγονός πως ο στόχος του είναι να εξοικειωθεί με τη χωμάτινη επιφάνεια ενόψει του Ράλλυ Ακρόπολις, ο Καβαλιώτης οδηγός δεν έχασε την ευκαιρία, δηλώνοντας συμμετοχή και στο ασφάλτινο σκέλος του αγώνα. Ένα σκέλος το οποίο προσμέτρησε ξεχωριστά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου που θέσπισε φέτος η Ομοσπονδία.

Με όπλο του ένα Skoda Fabia R5, ο Σερδερίδης ρίχτηκε στη μάχη με το χρόνο στις 4 ειδικές διαδρομές που περιελάμβανε το πρόγραμμα του Σαββάτου. «Ξεκινήσαμε επιφυλακτικά, καθώς ήταν η πρώτη μας φορά που αγωνιστήκαμε σε αυτές τις ειδικές. Οι διαδρομές στα ασφάλτινα ράλλυ που αγωνίζομαι στο Βέλγιο δεν έχουν καμία σχέση με αυτές της Ελλάδας. Το πρώτο loopήταν αναγνωριστικό για εμάς. Θέλαμε να κινηθούμε προσεκτικά και συνάμα σβέλτα, έχοντας κατά νου να μην πληγώσουμε το Skoda, καθώς την Κυριακή έχει σειρά το χωμάτινο σκέλος του αγώνα.»,ήταν τα λόγια του Σερδερίδη, ο οποίος συμπλήρωσε: «Στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές, βελτιώσαμε τους χρόνους μας, «κατεβάζοντας» περίπου μισό λεπτό στην τελευταία διαδρομή του αγώνα. Βέβαια, εμείς πραγματοποιήσαμε μόλις δύο αναγνωριστικά περάσματα από τις ειδικές, εφαρμόζοντας τον κανόνα που ακολουθείται στους διεθνείς αγώνες, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές μας που είχαν τη δυνατότητα για απεριόριστα περάσματα.»

Αναφορικά με την ατμόσφαιρα που επικράτησε στον αγώνα, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στη χώρα μου. Η υποδοχή από τους οργανωτές ήταν ζεστή, ενώ και ο κόσμος στις ειδικές μας χειροκροτούσε. Θα ήθελα στο μέλλον να κάνω πιο συχνές επισκέψεις στην Ελλάδα για ράλλυ.» Η Κυριακή προσμετράει ως ξεχωριστός αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ιορδάνη Σερδερίδη να προετοιμαστεί κατάλληλα για το Ευρωπαϊκό Ράλλυ Ακρόπολις που θα διεξαχθεί στις αρχές Ιουνίου: «Ο λόγος που ήρθα στο Ράλλυ Φθιώτιδος είναι για να αγωνιστώ στις δύο Ακροπολικές ειδικές διαδρομές και να πραγματοποιήσω τις κατάλληλες ρυθμίσεις για το διεθνή μας αγώνα. Θα δοκιμάσουμε διαφορετικά setupστο αυτοκίνητο και ευελπιστούμε να κινηθούμε γρήγορα και κυρίως να γράψουμε χιλιόμετρα και να φτάσουμε στον τερματισμό το μεσημέρι της Κυριακής στη Λαμία.»