F1 Spain: Ο Hamilton επικράτησε άνετα

Θριαμβευτικό ήταν το Σαββατοκύριακο για την Mercedes στο Ισπανικό GP, καθώς η ομάδα είδε τον Lewis Hamilton να επικρατεί άνετα και τον Valtteri Bottas να τερματίζει δεύτερος. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Max Verstappen με τον οδηγό της Red Bull να ανεβαίνει για πρώτη φορά στο βάθρο για την φετινή σεζόν.

Ο Sebastian Vettel κατέκτησε την 4η θέση με την Ferrariνα μην είναι ιδιαίτερα δυνατή σήμερα με τον Γερμανό να χάνει την ευκαιρία να παλέψει για το βάθρο.

Έναν ήρεμο αγώνα είχε σήμερα ο Daniel Ricciardo ο οποίος τερμάτισε ήσυχα στην 5η θέση μπροστά από τον Kevin Magnussen της Hass.

Οι δύο Ισπανοί του grid, Carlos Sainz και Fernando Alonso έκαναν το 7-8 με τον οδηγό της Renaultνα βρίσκεται μπροστά. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Sergio Perez και Charles Lecrerc με τον δεύτερο να βρίσκεται για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στους βαθμούς.

Στην αρχή του αγώνα ο Lewis Hamilton είχε μια καθαρή εκκίνηση με τον Sebastian Vettel να κερδίζει μια θέση από τον Valtteri Bottas, ωστόσο πιο πίσω ο Romain Grosjean στην προσπάθεια να αποφύγει τον teammate του kevin Magnussen έχασε τον έλεγχο της Hass κάνοντας τετακέ στην μέση της πίστας με αποτέλεσμα να έχει επαφή με τους Pierre Gasly και Nico Hulkenberg αυτό οδήγησε να βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα καθώς στην πίστα υπήρχαν τρία σταθμευμένα μονοθέσια. O Charles Lecrerc και Lance Stroll κέρδισαν και από 5 και 6 θέσεις αντίστοιχα μετά το χάος της εκκίνησης την ώρα που οι οδηγοί της McLaren έχασαν από 3 θέσεις.

 

Έξι γύρους μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε μέσα με τον Fernando Alonso να είναι ο μόνος οδηγός που κάνει προσπέρασμα ανεβαίνοντας στην 10η θέση μπροστά από τον Esteban Ocon.

Καθώς περνούσε ο χρόνος ο Lewis Hamilton άνοιγε σιγά σιγά την διαφορά από τον δεύτερο Sebastian Vettel με τον Βρετανό να κινείται με πολύ καλό ρυθμό μισό δευτερόλεπτο ταχύτερα από τον οδηγό της Ferrari.

Στον 17ο γύρο μπήκε για την πρώτη αλλαγή ελαστικών ο Sebastian Vettel  με την Ferrari να βάζει μέση γόμα στον Γερμανό την ίδια ώρα οι άνθρωποι της Mercedes έδωσαν εντολή στους οδηγούς να πιέσουν όσο περισσότερο γίνεται με τον Bottasνα μπαίνει και αυτός για αλλαγή ελαστικών στον επόμενο γύρο βγαίνοντας πίσω από τον Sebastian Vettel.

Στον 25ο γύρο ο Kimi Raikkonen αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα του με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.

Την ίδια ώρα μετά από πολλούς γύρους υπομονή ο Fernando Alonso προσπέρασε τον Charls Lecerc για την 8η θέση.

Με 18 γύρους για το πέσιμο της καρό σημαίας είχαμε ακόμα μια εγκατάλειψη αυτή την φορά για τον Stoffel Vandoorne με τον οδηγό της McLaren να έχει πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού.

Έξη γύρους πριν το τέλος του αγώνα ο Sergio Perez πέρασε για την 9η θέση τον Charles Lecrerc.

Στους τελευταίους γύρους δεν συνέβη κάτι το ιδιαίτερο με τον Valtteri Bottas να προσπαθεί να φτάσει στο τέλος με αρκετά φθαρμένα ελαστικά, ωστόσο η διαφορά που είχε με τον τρίτο Max Verstappen ήταν τόση που δεν ήταν τόσο μικρή ώστε να υπάρξει πρόβλημα.

Πηγή:totalracing.gr