Έβδομος γενικής στο Ράλλυ Σαφάρι ο Σερδερίδης!

Ένα όνειρο για τον Ιορδάνη Σερδερίδη έγινε πραγματικότητα. Μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WRC Trophy το 2017 ένας ακόμα στόχος στον μαγικό κόσμο των ράλλυ επετεύχθη. Τερματισμός στο σκληρότερο αγώνα του WRC το Ράλλυ Σαφάρι και μάλιστα στην έβδομη θέση της γενικής μπροστά από τον πολυπρωταθλητή του σπορ Sebastien Loeb!

“Το τριήμερο που περάσαμε στις ειδικές διαδρομές της Κένυας ήταν μαγευτικό! Τα συναισθήματα μου δεν μπορούν να περιγραφούν! Το να τερματίσω σε έναν τέτοιο αγώνα όπως το Ράλλυ Σαφάρι ήταν ένα όνειρο για μένα κι αυτό πραγματοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην έβδομη θέση της γενικής!” ήταν τα πρώτα λόγια του οδηγού που έπλεε σε πελάγη ευτυχίας μετά τον τερματισμό.

“Το Ράλλυ Σαφάρι μπήκε εξαρχής στον αγωνιστικό μας προγραμματισμό, μαζί βέβαια με τον εθνικό μας αγώνα, το Ράλλυ Ακρόπολις αφού από τη στιγμή που επέστρεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ αποτέλεσε μια μοναδική πρόκληση για μένα. Η πρόκληση έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν έμαθα ότι στον αγώνα θα συμμετάσχουν οι πολυπρωταθλητές Sebastien Ogier και Sebastien Loeb και μάλιστα με τον τελευταίο θα βρισκόμασταν στην ίδια ομάδα, κάτω από την τέντα της M-Sport. O Loeb είναι το προσωπικό μου είδωλο στο χώρο των αγώνων αυτοκινήτου και πάντα τον θαύμαζα για τη μεθοδικότητα και την αποτελεσματικότητα του. Το να τερματίσω μπροστά του σε έναν αγώνα όπως το Ράλλυ Σαφάρι ήταν για εμένα απίστευτο!” δήλωσε ο Έλληνας οδηγός που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές αυτού του τεράστιου για τον συμπατριώτη μας αποτελέσματος: «Η M-Sport μας προσέφερε ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο που άντεξε επί τρεις ημέρες στο σκληρότερο αγώνα που έχω συμμετάσχει στην καριέρα μου. Αν εξαιρέσει κανείς κάποια μικροπροβλήματα που δεν επηρέασαν ιδιαίτερα την απόδοση μας, το Ford Puma Rally1 που οδηγήσαμε στα χρώματα των χορηγών μας Fleetback και ALD Automotive αποδείχτηκε τέρας αξιοπιστίας. Ιδιαίτερο μερίδιο ευθύνης στην μεγάλη μας αυτή επιτυχία οφείλεται στον συνοδηγό μου Fred Miclotte, χάρη στην εμπειρία του οποίου κράτησα ένα σταθερό ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, που μας αντάμειψε με αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα! Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από την ομάδα που κέρδισε τον αγώνα, μόνο το δικό μας αυτοκίνητο ολοκλήρωσε όλα τα χιλιόμετρα του αγώνα απροβλημάτιστα στη μεγάλη κατηγορία. Ο αγώνας ήταν επίπονος και σωματικά, ειδικά για έναν άνθρωπο μιας κάποιας ηλικίας, και ο Fred ήταν και πάλι εκεί για να με συμβουλέψει στην καλύτερη κατανομή των δυνάμεων μου»  συμπλήρωσε ο Καβαλιώτης Πρωταθλητής που ανανέωσε το ραντεβού του με όλους τους φίλους του αθλήματος στο δικό μας Ράλλυ Ακρόπολις τον Σεπτέμβρη.

Επόμενος πλέον στόχος μας το Ράλλυ Ακρόπολις που αγαπώ πάρα πολύ! Αγαπώ την ελληνική φύση, τους Έλληνες φίλους του αθλήματος, αγαπώ την πατρίδα μου. Θα προσπαθήσω στον τόπο που γεννήθηκα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, να προσφέρω θέαμα στους φίλους των Ράλλυ και να τερματίσω ψηλά στη γενική κατάταξη. Ραντεβού στη Λαμία, στο Λουτράκι και βέβαια στο ΟΑΚΑ!”, ήταν τα λόγια του Σερδερίδη.

Ακολουθήστε τον Ιορδάνη Σερδερίδη μέσα από την προσωπική σελίδα του στο facebook: https://www.facebook.com/Serderidisrallyfans