Μεγάλη νίκη για τον Francesco Bagnaia στην πίστα του Assen

Ο αναβάτης της Ducati, Francesco Bagnaia ήταν ασταμάτητος στον  Ναότης Ταχύτητας στην πίστα του Assen. Πήρε μια μεγάλη νίκη τη στιγμή που ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Fabio Quartararo είχε δυο ατυχήματα στον αγώνα. Παράλληλα, η ομάδα του θρυλικού Valentino Rossi πήρε το πρώτο της βάθρο στο πρωτάθλημα.
Ο Quartararo, ύστερα από δυο συνεχόμενες εγκαταλείψεις του Bagnaia, είχε ανοίξει διαφορά 91 βαθμών στο πρωτάθλημα αναβατών, αλλά η Ολλανδία ήρθε για να αλλάξει, έστω και λίγο, τα δεδομένα με τον πρωταθλητή να βγάζει και τον Aleix Espargaro εκτός πίστας. Ο Bagnaiaξεκίνησε πρώτος, έστριψε πρώτος και τερμάτισε πρώτος, χαρίζοντας την πρώτη νίκη στον Assen για την Ducati μετά από το μακρινό 2008. Μετά και τα αποτελέσματα του ενδέκατου γύρου για το φετινό πρωτάθλημα, ο Bagnaia βρίσκεται πλέον 66 βαθμούς πίσω από τον Quartararo πριν από την καλοκαιρινή ανάπαυλα για  τη σεζόν του MotoGP.

Στην εκκίνηση ο Quartararo πήγε ανοικτά, αφήνοντας χώρο για τους Espargaro και Jorge Martin να περάσουν. Όμως ο Martin έχασε σχετικά γρήγορα την θέση του από τον Quartararo. Ο Espargaro όμως ήταν μια διαφορετική υπόθεση για τον πρωταθλητή. Σε μια από τις πολλές τους μάχες, ο Quartararo χτύπησε τον Espargaro, βγάζοντας τον εκτός πίστας, ενώ είχε και ένα άσχημο highside αργότερα και εγκατέλειψε για πρώτη φορά από την Βαλένθια του 2020. Στην συνέχεια τιμωρήθηκε ο Quartararo για το χτύπημα στον Espargaro, ενώ μπροστά ο Bagnaiaσυνέχισε ακάθεκτος προς τη νίκη, έχοντας πίσω του τον rookie αναβάτη της VR46 Ducati, Marco Bezzecchi.


Η μάχη της τρίτης θέσης κρίθηκε, εν μέρει, από την ελαφριά βροχόπτωση που ήρθε αργά στον αγώνα, καθώς ο Martin έχασε την θέση του βάθρου από τον  Maverick Vinales, Εκτός βάθρου τερμάτισαν οι Aleix Espargaro, Binder, Miller, Martin, Mir, Oliveira και ο Alex Rins.

Οι ομάδες του MotoGP θα πάνε… διακοπές μέχρι τις 6-7 Αυγούστου, όπου και θα επιστρέψουν για τον αγώνα της Μεγάλης Βρετανίας στο Silverstone.

Τελική Κατάταξη

1 Francesco Bagnaia  Ducati
2 Marco Bezzecchi      Ducati           +0.444
3 Maverick Viñales      Aprilia            +1.209
4 Aleix Espargaro Aprilia            +2.585
5 Brad Binder              KTM              +2.721
6 Jack Miller         Ducati           +3.045
7 Jorge Martin             Ducati           +4.340
8 Joan Mir            Suzuki    +8.185
9 Miguel Oliveira  KTM              +8.325
10 Alex Rins         Suzuki           +8.596