Τέταρτος αγώνας Motocross: Η μέρα ανήκε στον Apache!!

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου διεξήχθη στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά ο εξ αναβολής τέταρτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross, με διοργανωτή τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας. Οι ιθύνοντες της πίστα φρόντισαν ο αγωνιστικός χώρος μετά τις τελευταίες βροχές να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό συνέβαλε στο να παρακολουθήσουν οι παρευρισκόμενοι δυνατές μάχες στον αγωνιστικό χώρο.

Το πρωτάθλημα μετά και τα τελικά αποτελέσματα του τέταρτου αγώνα πήρε νέα, ενδιαφέρων τροπή, καθώς η υπόθεση τίτλος στη μεγάλη κατηγορία, την ΜΧ1, παραμένει ανοικτή για τρείς αναβάτες.

ΜΧ1 – Ημέρα ανήκε στον Apache

Ο Νικητής Χρύσανθος Γεωργίου (Apache)

Όλοι περίμεναν με ανυπομονησία τα δυο σκέλη της ΜΧ1. Χρίστος Τσαγγαράς, Χρύσανθος Γεωργίου και Μιχάλης Πάμπουκκας είναι οι τρείς αναβάτες που μονοπωλούν το ενδιαφέρων και όχι άδικα. Ήδη σε τέσσερις αγώνες μετράμε τρείς διαφορετικούς νικητές και η συνέχεια του πρωταθλήματος αναμένετε ακόμα πιο συναρπαστική.

Στο πρώτο σκέλος ο Μιχάλης Πάμπουκκας, ο οποίος αγωνιζόταν τραυματίας, έκανε την καλύτερη εκκίνηση και έφυγε μπροστά. Πίσω του ακολουθούσαν οι Χρύσανθος Γεωργίου και Theo Urban, ενώ ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Χρίστος Τσαγγαράς ήταν πέμπτος.

Μιχάλης Πάμπουκας & Χρύσανθος Γεωργίου σε μονομαχία που κόβει την ανάσα

Μπροστά ο Πάμπουκκας δημιούργησε μια μικρή διαφορά όμως ο Γεωργίου σιγά σιγά τη ροκάνιζε και σύντομα μεταξύ τους ξεκίνησε μια ωραία μάχη. Ο Πάμπουκκας κλείνοντας έξυπνα την πόρτα στον Γεωργίου δεν του επέτρεπε να περάσει και παραλίγο οι δυο τους να συγκρουστούν λίγο πριν το τέλος του σκέλους. Ο Πάμπουκκας κατάφερε να αντέξει στην πίεση και να δει πρώτος την καρό σημαία στο πρώτο σκέλος. Ο Γεωργίου μετά ακαι απο πτώση συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση, με τον Theo Urbas να τερματίζει τρίτος.

Χριστός Τασγγαράς

Στο δεύτερο σκέλος ο Πάμπουκκας έφυγε και πάλι καλύτερα, με τον Urbas δεύτερο, τον Τσαγγαρά τρίτο, τον Σάββα Σάββα τέταρτο και τον Γεωργίου πέμπτο. Μπροστά γινόταν μεγάλη μάχη με τους Πάμπουκκα και Urbas ενώ ο Γεωργίου από πίσω εξαπέλυσε μεγάλη αντεπίθεση. Λίγο πριν το μέσο του σκέλους κατάφερε να περάσει πρώτος και από κει και πέρα διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα που απέκτησε από τους διώκτες του. Πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού αφήνοντας δεύτερο τον Urbas και τρίτο τον Πάμπουκκα.

Οι νικητές της κατηγορίας ΜΧ1

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους Γεωργίου και Πάμπουκκα ισόβαθμους με τη νίκη να πηγαίνει στον Γεωργίου λόγω καλύτερου αποτελέσματος στο δεύτερο σκέλος. Όσον αφορά τον Theo Urbas, ο Σλοβένος αναβάτης αγωνίζεται στο πρωτάθλημα χωρίς να προσμετρά στη βαθμολογία και έτσι τους βαθμούς που είχε όντας δεύτερος στο δεύτερο σκέλος, τους πήρε ο Πάμπουκκας.

Theo Urbas

Ο Χρίστος Τσαγγαράς ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό και μοιραία έμεινε τρίτος στη γενική κατάταξη. Έτσι μετά και από αυτό το αποτέλεσμα οι Γεωργίου και Πάμπουκκας μείωσαν τη διαφορά από τον Τσαγγαρά στους 8 και 10 βαθμούς αντίστοιχα, με τη συνέχεια πλέον να αναμένετε ακόμα πιο συναρπαστική.

Χρύσανθος Γεωργίου

Μετά το τέλος του αγώνα ο νικητής ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς αυτή είναι η πρώτη μου νίκη στην κατηγορία. Το ξεκίνημα στη σεζόν δεν ήταν το ιδανικό για μένα όμως με σκληρή δουλειά ήρθε το ποθητό αποτέλεσμα. Η σκληρή προπόνηση συνεχίζετε καθώς έχω να αντιμετωπίσω πολύ δυνατούς αντιπάλους. Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια και τους φίλους μου που είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζουν οικονομικά και όχι μόνο, και επίσης τους χορηγούς μου που επίσης είναι δίπλα μου και με στηρίζουν».

ΜΧ2 – Ασταμάτητος ο Άριστος Γεωργίου

Άριστος Γεωργίου

Βήμα τίτλου έκανε ο Άριστος Γεωργίου στην κατηγορία ΜΧ2. Ήταν για ακόμα μια φορά ασυναγώνιστος και φυσιολογικά κέρδισε τον αγώνα. Με δυο νίκες σε ισάριθμα σκέλη αποσπάστηκε περεταίρω από τους διώκτες του και είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.
Δεύτερος με τερματισμούς 3-2 ολοκλήρωσε ο ανεβασμένος Γιώργος Βαρνάβα ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Χρίστος Κημήτρη ο οποίος είχε τερματισμούς 2-3. Οι δυο τους ισοβάθμησαν όμως ο Βαρνάβα αναγράφετε δεύτερος καθώς είχε καλύτερο αποτέλεσμα από τον Κημήτρη στο δεύτερο σκέλος.

ΜΧ ΟΡΕΝ – Σωστή αντίδραση από τον Παντελή Αντωνίου

Παντελής Αντώνιου

Στην κατηγορία ΜΧ ΟΡΕΝ οι δυο πρωταγωνιστές, ο πρωτοπόρος Αριστόδημος Έλληνας και ο δεύτερος Παντελής Αντωνίου ήθελαν τη νίκη, ο πρώτος για να αποσπαστεί περεταίρω στη βαθμολογία και ο δεύτερος για να πλησιάσει τον μεγάλο του αντίπαλο.

Ο Παντελής Αντωνίου ήταν ο αναβάτης που παρουσιάστηκε πιο έτοιμος και πιο αποφασισμένος. Σε μια πίστα όπου κέρδισε στην πρεμιέρα, επανέλαβε ξανά το ίδιο αποτέλεσμα και με δυο νίκες στα δυο σκέλη κατάφερε να μειώσει τη διαφορά από τον Έλληνα στους 6 βαθμούς και το πρωτάθλημα σε αυτή την κατηγορία απέκτησε νέο ενδιαφέρων.

Αριστόδημος Έλληνας (ΜΧ ΟΡΕΝ) & Σπύρος Ηλά (MX3 OVER)

Ο Αριστόδημος Έλληνας έμεινε δεύτερος ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο νεοεισελθόν στην κατηγορία Mehmet Altan, ο οποίος είχε μεγάλες μάχες με τους Βρυώνη Βλάσιου και Αντώνη Γεωργίου.

MX3 OVER – Διευρύνει το σερί ο Μαρίνος Τσαγγαράς

Μαρίνος Τσαγγαράς

Ακόμα μια νίκη σημείωσε ο Μαρίνος Τσαγγαράς, την τέταρτη συνεχόμενη, διευρύνοντας έτσι το σερί του στη φετινή σεζόν. Ο περσινός πρωταθλητής έκανε ένα απροβλημάτιστο αγώνα και με δυο νίκες στα δυο σκέλη πρόσθεσε ακόμα 50 βαθμούς στη βαθμολογία.

Δυνατές μάχες έγιναν για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου με τον Γιώργο Σιδερένιο να ολοκληρώνει δεύτερος στη γενική με τερματισμούς 2-2 και τον Ντίνο Κωνσταντινίδη να τερματίζει τρίτος με τερματισμούς 3-3.

ΜΧ65 – Νικητής ο Χριστόφορος Κάριος

Χριστόφορος Κάριος

Στην κατηγορία των νεαρών, την ΜΧ65, οι Χριστόφορος Κάριος και Χρίστος Κλεόπα μοιράστηκαν από μια νίκη και μια δεύτερη θέση. Οι δυο τους ισοβάθμησαν και ή νίκη πήγε στον Χριστόφορο Κάριο καθώς και σε αυτή την περίπτωση είχε καλύτερο αποτέλεσμα από τον Κλεόπα στο δεύτερο σκέλος.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Λούκας Σοφοκλέους, τέταρτος ο Γιώργος Δημητρίου και πέμπτος ο Χρίστος Δημητρίου.

MXOPEN FREE – Νέος Νικητής στην κατηγορία

Ηλίας Δημητρίου

Στην κατηγορία MXOPEN FREE, σε τέσσερις αγώνες φέτος είχαμε τέταρτο διαφορετικό νικητή. Αυτή τη φορά ο Ηλίας Δημητρίου ήταν ο αναβάτης που κέρδισε και τα δυο σκέλη και παράλληλα τον αγώνα. Ο Mustafa Sitki Dersey με τερματισμούς 2-2 τερμάτισε δεύτερος, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Mehmet Tan με τερματισμούς 4-3.

Συναρπαστική τροπή πήρε το πρωτάθλημα μετά από τα τελικά αποτελέσματα του τέταρτου αγώνα, με τη μάχη του τίτλου να παραμένει ανοικτή. Πλέον, το σκηνικό μεταφέρετε στην πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς στις 8 Μαρτίου όπου θα διεξαχθεί η πέμπτη αγωνιστική συνάντηση.

Στάθης Ευσταθίου