2020 FIA MERC Oman International Rally: Preview

Ο πρωταθλητής Nasser Saleh Al-Attiyah βρίσκεται στην κορυφή των συμμετοχών του πρώτου γύρου του Μεσανατολικού πρωταθλήματος (MERC). Ο αγώνας θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Ο Κατρινός πέντε φορές νικητής του Rally Oman θα προσπαθήσει να ξεκινήσει την υπεράσπιση του τίτλου του με νίκη και στο πλευρό του θα έχει και φέτος τον Γάλλο συνοδηγό Matthieu Baumel. Οι δυο τους θα αγωνιστούν με ένα Volkswagen Polo GTI R5 προετοιμασμένο από την Autotek Motorsport.

Η επιστροφή του Ομάν στο ημερολόγιο για πρώτη φορά από το 2015 έχει προσελκύσει 18 συμμετέχοντες. Ο Al-Attiyah θα βρει απέναντι του δύο άλλα αυτοκίνητα κατηγορίας R5 στο τιμόνι των οποίων θα βρεθούν οι Nasser Khalifa Al-Attiyah και ο Abdullah Al-Ruwahi.

Και οι δύο οδηγοί θα διαγωνιστούν με Ford Fiesta R5, ενώ ο αγώνας σηματοδοτεί την επιστροφή στη δράση του Giovanni Bernacchini, του παλαίμαχου Ιταλού συνοδηγού, ο οποίος συγκέντρωσε 25 περιφερειακές νίκες στο πλευρό του Nasser Saleh Al-Attiyah. Ο Bernacchini θα βρεθεί στο πλευρό του Nasser Khalifa για τον συγκεκριμένο αγώνα. Ο Al-Ruwahi θα έχει στο πλευρό του τον Ιορδανό Ata Al-Hmoud.

Στην κατηγορία MERC 2 για τα οχήματα της κατηγορίας N, κυρίαρχος είναι ο Meshari Al-Thefiri τα τελευταία χρόνια με τον Κουβετιανό να επιστρέφει για να υπερασπιστεί τον τίτλο του με ένα Mitsubishi Lancer Evo X με τον Ιρλανδό Derek O’Brien στην θέση του συνοδηγού. Ο Al-Thefiri θα βρει απέναντι του στην κατηγορία MERC 2 τον Jassim Al-Muqahwi απο το Κουβέιτ.

Οι οδηγοί απο το Ομάν κυριαρχούν στην κατηγορία N4 με Mitsubishi και Subaru. Ο Zakariya Al-Ofi είναι απο τα φαβορί μαζί με τους Saif Al-Harthy, Zakariya Al-Amry, Khalid Al-Manji και Faisal Al-Rashdi που είναι πιθανό να έχουν παρουσία στα ψηλά της κατάταξης.

Ο Λιβάνιος Henry Kahy κυριάρχησε στην κατηγορία MERC 3 τα τελευταία δύο χρόνια με Škoda Fabia και επιστρέφει για να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Ο Ιορδανός συνοδηγός του Musa Djiyerian υπέστη έναν τραυματισμό στην πλάτη στα τέλη του 2019 και αναγκαστικά θα χάσει την χρονιά για ιατρικούς λόγους. Την θέση του στο πλευρό του Kahy θα αναλάβει ο Λιβάνιος Rony Maroun.

Τρέχοντας πίσω από μια πληθώρα τοπικών οδηγών κατηγορίας N4, υπάρχουν δύο Toyota Yaris κατηγορίας Α με τους οδηγούς απο το Ομάν Mohammed Al-Mazroui και Waheeb Al-Kharusi.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει από το Oman Automobile Association στις 15:00 την Πέμπτη (6 Φεβρουαρίου) και μετά τα πληρώματα θα κατευθυνθούν στην υπερειδική διαδρομή των τεσσάρων χιλιομέτρων, στις 15.46.

Τα πληρώματα στη συνέχεια θα κάνουν δύο περάσματα απο τις τρείς ειδικές διαδρομές την Παρασκευή (7 Φεβρουαρίου), αρχίζοντας με την πρώτη των 19.20km Al-Misfah στις 09.59. Την 16,1 χλμ Saal θα ακολουθήσει στις 10,32 η ειδική Madinat Al-Irfan (11,6 χλμ.) στις 11,20.

Οι τρεις ειδικές θα επαναληφθούν το απόγευμα, με άλλα περάσματα να ολοκληρώνουν τη δράση το απόγευμα του Σαββάτου. Σε μια διαδρομή συνολικού μήκους 532,50 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 201 χιλιόμετρα θα είναι αγωνιστικά.