Στο World RX ο Abbring με την GC Kompetition

Ο πρώην οδηγός ράλι της Hyundai Kevin Abbring διαφοροποίησε τα πλάνα του για 2020 στους αγώνες Rallycross και θα αγωνιστεί σε επιλεγμένους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycrossπαρά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπου αρχικά είχε προγραμματίσει.

Ο Abbring ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα σαν ο πρώτο οδηγός της GC Kompetition, ιδιοκτησίας του Guerlain Chicherit και το πλάνο ήταν να τρέξει με ένα πλήρως αναβαθμισμένο RenaultClio RS RX σε πέντε αγώνες του Euro RX.

Ο Ολλανδός, πλέον θα αγωνιστεί μαζί με άλλα πέντε αυτοκίνητα της GCK σε επιλεγμένους αγώνες του World RX όπου μεταξύ αυτών ήταν η Πορτογαλία, Γερμανία, Abu Dhabi και Νότια Αφρική.

Φέτος, η GCK θα αγωνιστεί με δυο Renault Megane RS RX με τα λογότυπα της Monster Energy GCK RX Cartel και οδηγούς τους Andreas Bakkerud και Liam Doran, το τρίτο Megane θα οδηγήσει ο Σουηδός Anton Marklud και τα δυο Clio RS XS θα οδηγήσουν οι Chicherit και Rokas Baciuska. Μαζί με τους προαναφερθέντες οδηγούς θα ενσωματωθεί και ο Abbring.

Έχοντας προηγουμένως αγωνιστεί σαν δοκιμαστής με την PeugeotWorld RX το 2014, σαν μέλος της Peugeot Rally Academy, ο Abbringέκανε το ντεμπούτο του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα RX πέρυσι με ένα Skoda Fabia της ES Motorsport όπου κατάφερε να δυο περιπτώσεις να τερματίσει τέταρτος στους αγώνες της Νορβηγίας και της Σουηδίας.

«Είναι φανταστικό το γεγονός ότι θα μπορέσω να αγωνιστώ ξανά στο ψηλότερο επίπεδο μετά το επιτυχές ντεμπούτο που είχα πέρυσι στο World RX», είπε ο Abbring.

«Προφανώς είμαι εδώ που θέλω να είμαι. Αν έτρεχα σε ολόκληρο το πρωτάθλημα θα ήταν ωραίο φυσικά, όμως αυτό είναι λίγο δύσκολο για το παρόν στάδιο. Το να συναγωνιστώ με τους καλύτερους φέτος αναμφίβολα θα είναι ένα θετικό βήμα».

Οι δυο πρώτοι αγώνες του World RX σε Ισπανία και Πορτογαλία αναβλήθηκαν λόγω του COVID-19.

«Πρώτιστος ανησυχώ περισσότερο για την Παγκόσμια υγεία και την πανδημία που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή, Εύχομαι όλοι να παραμείνουν ασφαλείς και υγιείς. Ωστόσο, σαν επαγγελματίες οδηγοί ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση και είμαι σίγουρος ότι όταν η κατάσταση είναι υπο έλεγχο τότε θα κάνουμε μερικούς από τους καλύτερους αγώνες rallycross».