World RX 2020: Ο Baumanis στην KYB JC TEAM

Ο Λετονός Janis Baumanis θα αγωνιστεί πίσω από το τιμόνι ενός Audi S1 Supercar με την ομάδα της KYB JC στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross, με στόχο τον τίτλο.

Ο Baumanis θα αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες με τη Σουηδική ομάδα ιδιοκτησίας του Robin Larsson και στόχος είναι τόσο το πρωτάθλημα οδηγών όσο και το πρωτάθλημα ομάδων. Η έγκριση της KYB JC για να αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες της σεζόν ήρθε μετά την αποδοχή από τις υπόλοιπες ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα.

Η περσινή χρονιά ήταν η πιο πετυχημένη για τον Baumanis στο World RX καθώς ανέβηκε δυο φορές στο βάθρο. Προηγουμένως, είχε αγωνιστεί στο European Rallycross και την κατηγορία Super1600 το 2016, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στο World RX με την ομάδα της STARD όπου ανέβηκε στο βάθρο στους αγώνες της Νορβηγίας και του Καναδά.

Στην KYB JC θα έχει για ομόσταυλο τον πρωταθλητή Euro RXSupercar Robin Larsson όπου και οι δυο θα οδηγήσουν ένα πλήρως αναβαθμισμένο Audi S1.

«Είμαι ενθουσιασμένος για την επερχόμενη σεζόν και για όλη την ομάδα. Η JC Raceteknik και ο Robin απέδειξαν πέρυσι ότι είχαν καλό ρυθμό στο Euro RX και έτσι φέτος πιστεύω ότι θα είναι ακόμα πιο δυνατοί με δυο πολύ καλά αυτοκίνητα. Ανυπομονώ να οδηγήσω το αναβαθμισμένο EKS Audi με τις τελευταίας τεχνολογίας αναρτήσεις από την KYB. Αναμφίβολα ο Robinγνωρίζει το αυτοκίνητο καλύτερα από εμένα και ευελπιστώ ότι θα είμαι κοντά στο δικό του ρυθμό όσο το δυνατόν πιο σύντομα», ανέφερε ο Baumanis.

 

«Οι προηγούμενες μου παρουσίες στο World RX ήταν πολύ σκληρές. Μετά από τέσσερα χρόνια πίσω από το τιμόνι του Fordείμαι ενθουσιασμένος που τώρα θα οδηγήσω Audi. Είναι ένα σημαντικό βήμα για μένα το οποίο έχει αρκετές προκλήσεις. Στους πρώτους αγώνες θα είμαι προσεκτικός αφού θα είναι περίοδος προσαρμογής με το νέο αυτοκίνητο, όμως αργότερα στη σεζόν στόχος είναι να ξεκινώ από μπροστά στα ημιτελικά. Φυσικά το όνειρο μου είναι να κερδίσω. Θα είναι δύσκολο, όμως με γρήγορα αυτοκίνητα και καλή ομάδα υπάρχει πάντα η πιθανότητα να συμβεί».

Ο Λετονός υπενθύμισε στους οπαδούς του Rallycross όπως προσέχουν από την επιδημία του Covid-19. «Η πανδημία του Covid-19 προφανώς δυσκολεύει την προετοιμασία για τον πρώτο αγώνα καθώς έχει τεράστιο αντίκτυπο σε όλους μας. Θέλω όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί και ευελπιστώ ότι θα μπορέσουμε να αγωνιστούμε σύντομα».

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Joel Christofferssonευχαρίστησε τις υπόλοιπες ομάδες που συμφώνησαν για να αγωνιστεί η KYB JC σε όλους τους αγώνες σαν μόνιμη για το 2020. «Είναι φανταστικό το γεγονός ότι θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε με δυο οδηγούς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα RX καθώς αυτό ήταν το όνειρο μου από καιρό πριν. Χάρη στην KYB θα ξεκινήσουμε σανKYB JC και θα συνεχίσουμε την τεχνική συνεργασία με την EKS. Αυτή η επένδυση είναι μια καλή ευκαιρία για όλες τις πλευρές η οποία μας επιτρέπει να αναπτυχθούμε μαζί».