ERC 2020: Τελευταίος Αγώνας της χρονιάς το Rally Islas Canarias

Το Rally Islas Canarias θα φιλοξενήσει τον τελευταίου γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι του 2020 από τις 3-5 Δεκεμβρίου **, λόγω κυβερνητικών περιορισμών – που εισήχθησαν ως αποτέλεσμα της πανδημίας του Κιροναϊού – καθιστώντας έτσι αδύνατη την διεξαγωγή του αγώνα όπως αυτή ήταν προγραμματισμένη από τις 7- 9 Μαΐου.

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη και συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση, οι απόψεις για την υγεία και την ασφάλεια παραμένουν απόλυτη προτεραιότητα και οι σκέψεις ολόκληρης της οικογένειας του ERC είναι με όλους εκείνους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία και πόνο αυτή τη στιγμή.

Ωστόσο, αναγνωρίζεται επίσης η σημασία της διατήρησης του προγράμματος των οκτώ αγόνων του ERC, όχι μόνο για όλους όσους εξαρτώνται από τους αγώνες που λαμβάνουν χώρα για το εισόδημα και την θέαση αλλά για όλες τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στις χώρες που φιλοξενούν τους αγώνες.

Ως εκ τούτου, η Eurosport Events και ο υπεύθυνος του ERC, συνεργάστηκαν στενά με την τοπική διοργανώτρια ομάδα, το Club Deportivo Todo Sport, τις κυβερνητικές αρχές και τους δήμους της Gran Canaria, την Ισπανική ASN, της RFEDA και της FIA. Έπρεπε να λάβει υπόψη τις απαιτήσεις των τοπικών και εθνικών πρωταθλημάτων που περιλαμβάνουν το Rally Islas Canarias στα αντίστοιχα ημερολόγιά τους.

Όπως το Ράλι Ουγγαρίας, το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί ως ο τελευταίος αγώνας της σεζόν αλλά τώρα μεταφέρεται ως  προτελευταίος, από τις 6-8 Νοεμβρίου, το Rally Islas Canarias είναι ένας πολύ καλά διοργανωμένος και προωθημένος αγώνας. Θα είναι περισσότερο από άξιος υποδοχής του τελευταίου αγώνα του πρωταθλήματος  2020.

“Συνειδητοποιούμε ότι η καθυστερημένη έναρξη της χρονιάς έχει ως αποτέλεσμα σημαντικούς συμβιβασμούς και δυσκολίες, αλλά συνεχίζουμε να αναγνωρίζουμε την υποστήριξη και τη συνεργασία που λαμβάνουμε από τους οδηγούς, τις ομάδες και τους συνεργάτες μας. Οι προετοιμασίες για τους επερχόμενους αγώνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και προσβλέπουμε σε μια νέα, γεμάτη δράση και άκρως ανταγωνιστική σεζόν στο επερχόμενο ERC”.

Ο κ. Germán Morales, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Rally Islas Canarias, δήλωσε: “Περιττό να πούμε ότι αυτή η κατάσταση δεν ήταν στα σχέδιά μας, αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είχαμε την πλήρη υποστήριξη και κατανόηση της Eurosport, της FIA και της RFEDA. Η τήρηση της ημερομηνίας θα μας είχε οδηγήσει, ενδεχομένως, σε μια βιαστική ακύρωση με αβέβαιες συνέπειες. Αυτή η νέα ημερομηνία μας επιτρέπει να συνεργαστούμε με όλο τον ενθουσιασμό και με την επιπλέον τιμή να είναι το ράλι που αποφασίζει για το 2020, φιλοξενώντας επίσης την τελετή απονομής των βραβείων. Ο Δεκέμβριος θα μας επιτρέψει να αναδείξουμε περισσότερα για το αρχιπέλαγος, τα τοπία και το κλίμα μας”.

Η χρονια του ERC αναμένεται να ξεκινήσει με το Rally Liepāja από τις 29 έως τις 31 Μαΐου.

Ανανεωμένο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι 2020 (υποκείμενο σε επικύρωση της FIA)

Round 1: Rally Liepāja (Latvia, gravel), 29-31 May

Round 2: 77th Rally Poland (gravel), 26-28 June

Round 3: Rally di Roma Capitale (asphalt), 24-26 July

Round 4: Barum Czech Rally Zlín (asphalt), 28-30 August

Round 5: Azores Rallye (gravel), 17-19 September**

Round 6: Cyprus Rally (gravel), 16-18 October**

Round 7: Rally Hungary (asphalt), 6-8 November

Round 8: Rally Islas Canarias (asphalt), 3-5 December**

** Ημερομηνία υπόκειται στην επικύρωση της FIA