Ο Esapekka Lappi έμεινε έκπληκτος που ο Ogier συνεχίζει και το 2020

Ο οδηγός της M-Sport Esapekka Lappi παραδέχθηκε ότι έμεινε “έκπληκτος” που ο εξάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής SebastienOgier επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στο WRC μετά που έχασε τον τίτλο το 2019 από τον Ott Tanak.

Ο Ogier επέστρεψε στην ομάδα της Citroen πέρυσι μετά που οδήγησε για δυο χρονιές το Ford Fiesta WRC της M-Sport Ford, όμως η κατάκτηση του τίτλου από τον Tanak δεν του επέτρεψε να πάρει το έκτο σερί πρωτάθλημα.

Με αρκετές φήμες να λένε ότι ο Ogier σκεφτόταν την αποχώρηση από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, εντούτοις διέψευσε άπαντες με τη μεταγραφή του στην Toyota, μετά από το κενό που άφησε η μετακίνηση του Tanak στη Hyundai. Μετά και από αυτή την εξέλιξη η Citroen αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το θεσμό μετά από 21 χρόνια παρουσίας.

Παρόλο που ο Ogier ανακοίνωσε ότι θα αποχωρούσε στο τέλος του 2020, ο Lappi εξέφρασε την έκπληξη του που ο πρώην ομόσταυλος του αποφάσισε να συνεχίσει για ακόμα ένα χρόνο.

«Έμεινα έκπληκτος που ο Seb συνέχισε και αυτή τη σεζόν. Νόμιζα ότι θα σταματούσε», ανέφερε ο Lappi. «Έμοιαζε ότι η απώλεια του τίτλου από τον Tanak θα ήταν μια ώθηση για αυτόν να αποχωρήσει. Δε γνωρίζω τι θέλει να κάνει μετά από το ράλι πέραν του ExtremeE. Σίγουρα θα συνεχίσει να οδηγεί κάτι».

Ο Lappi, ο οποίος μέχρι στιγμής μετρά μια νίκη στο WRC με την ομάδα της Toyota στην Φιλανδία το 2017 ανέφερε ότι έμαθε πολλά από τον Ogier κατά τη διάρκεια της περιόδου που ήταν μαζί στη Citoren, έχοντας παρατηρήσει τις μεθόδους που εργάζεται από κοντά.

Ο πρωταθλητής της κατηγορίας WRC 2 έμεινε έκπληκτος από τη σημασία που δίνει στη λεπτομέρεια ο Ogier όταν εργάζεται μαζί με τους μηχανικούς, κάτι που ο Lappi “δεν είχε δει προηγουμένως”.

«Ήμουν τυχερός καθώς δούλεψα μαζί με αρκετούς κορυφαίους οδηγούς τα προηγούμενα τρία χρόνια και το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο Ogier πέρυσι», πρόσθεσε ο Lappi. «Η μεγαλύτερη διαφορά είναι το πόσο επικεντρώνεται στις μικρές λεπτομέρειες. Όχι κατ΄ανάγκη στο στήσιμο του αυτοκινήτου, αλλά στα υπόλοιπα πράγματα, όπως για παράδειγμα το τι συμβαίνει εκτός αυτοκινήτου, τα πληρώματα, πληροφορίες και επιλογή ελαστικών. Αυτό είναι κάτι που ήταν καλό για μένα αφού προηγουμένως δεν το είχα ξαναδεί».

Ο Lappi είναι προς το παρόν έβδομος στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας αποχωρήσει από το Rally Mexico όταν το Fiestaκαταστράφηκε ολοσχερώς μετά από πυρκαγιά. Ο αγωνιστικός διευθυντής της M-Sport Richard Millener επιβεβαίωσε ότι σασί του αυτοκινήτου είναι εντελώς κατεστραμμένο.

Πηγή: autosport.com