Honda: «Ήμασταν έτοιμοι για τη σεζόν, η Ducati δεν ήταν»

Η Ducati επωφελήθηκε από τις αναβολές αγώνων, σύμφωνα με τη Honda, με τους ανθρώπους της ομάδας να λένε ότι εκείνοι ήταν έτοιμοι, αλλά όχι και οι Ιταλοί.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Repsol Honda στο MotoGP, Αλμπέρτο Πούιγκ, είπε ότι εκείνοι ήταν έτοιμοι για τη νέα σεζόν στο MotoGP. Μάλιστα, η εκκίνηση της χρονιάς στην ώρα της θα ωφελούσε τόσο τη Honda, όσο και τον Μαρκ Μάρκεθ, κάτι που υποστήριξε και ο επικεφαλής της Ducati σε δηλώσεις του. Ο Πούιγκ από την άλλη, είπε ότι ο τραυματισμός του Μάρκεθ έχει περάσει και ήταν έτοιμος να ξεκινήσει τη σεζόν, όπως και η ομάδα.

«Αυτό που είχε κάνει η Ducati ήταν να προετοιμαστεί για την πρόκληση που θα είχε να αντιμετωπίσει στο Κατάρ. Ήμασταν οι μόνοι που είχαμε ετοιμαστεί πλήρως. Ήμασταν οι μόνοι που παραδώσαμε τα σχέδια όταν μας ζητήθηκαν, αν από εκεί και πέρα υπήρχε κάποια ομάδα που θα έκανε οτιδήποτε περίεργο με τον κινητήρα της, αυτή δεν θα ήταν η Honda». Επίσης η ομάδα της Honda άφησε τους ανθρώπους της στο Κατάρ και μετά τις δοκιμές ενώ η Ducati τα μάζεψε από νωρίς και επέστρεψε στην Ιταλία.

Σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι. Μάλλον, στη συγκεκριμένη, η Ducati κέρδισε αρκετό περισσότερο χρόνο μέχρι να ετοιμαστεί πλήρως! Για την ώρα περιμένουμε να δούμε πότε επιτέλους θα ξεκινήσουν οι αγώνες του MotoGP για το 2020. Αν και το πρόγραμμα δείχνει ότι θα ξεκινήσει από τα μέσα Μαΐου, είναι απίθανο να τηρηθεί, καθώς φαίνεται πως είναι πάρα πολύ νωρίς. Οπότε από τον Ιούνιο και μετά, θα έχουμε ελπίδες για να δούμε τη φετινή σεζόν, στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλετών στον κόσμο!

Πηγή:gazzetta.gr