Οι καλύτερες νίκες του Rossi

Ο επτάκις πρωταθλητής MotoGP, Valentino Rossi, αποκάλυψε τις τρείς καλύτερες νίκες της καριέρας του υποδεικνύοντας ταυτόχρονα τους αντιπάλους που του έδωσαν ώθηση στην καριέρα του.

Η σεζόν 2020 που είναι σε εξέλιξη, βρίσκει τον Rossi στην 21η παρουσία του στη μεγάλη κατηγορία ενώ συνολικά είναι η 24η χρονιά στους αγώνες από το ντεμπούτο του το 1996 στην κατηγορία 125cc.

Ο Rossi κατέχει μέχρι στιγμής το ρεκόρ σε νίκες στις κατηγορίες 500cc και MotoGP από οποιονδήποτε άλλο αφού μετρά 89 νίκες ενώ στο σύνολο σε όλες τις κατηγορίες μετρά 115. Αυτό το επίτευγμα τον κατατάσσει δεύτερο στη λίστα πίσω από τον Giacomo Agostini ο οποίος μετρά 122.

Ο Valentino Rossi στα πλαίσια της εκπομπής του BT Sport ‘Greatest Race’ αποκάλυψε τις τρείς καλύτερες του νίκες από τις 89 που πέτυχε μέχρι στιγμής.

«Η προσωπική μου βαθμολόγηση όσον αφορά τις τρείς καλύτερες νίκες της καριέρας μου είναι η ακόλουθες: Η πρώτη είναι στο Welkom (Νότια Αφρική 2004) όπου κέρδισα στον πρώτο μου αγώνα με την Yamaha, η δεύτερη είναι στη Laguna το 2008  όπου είχα τη μάχη με τον Casey Stoner και η τρίτη στην Βαρκελώνη το 2009 όπου πέρασα στην τελευταία στροφή τον Jorge Lorenzo. Αυτές είναι οι τρείς καλύτερες», ανέφερε ο αναβάτης της Yamaha.

Η νίκη που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη του Rossi ήταν στη μάχη που είχε με τον αναβάτη της Ducati και παγκόσμιο πρωταθλητή Casey Stoner στη Laguna Sega το 2008 όπου κατάφερε να περάσει τον Αυστραλό στη στροφή Corkscrew μπαίνοντας στο χώμα.

Αναπολώντας αυτό τον αγώνα ο Rossi πρόσθεσε: «Αυτή η νίκη ήταν πολύ σημαντική καθώς εκείνη τη στιγμή ο Stoner ήταν πολύ πολύ δυνατός αφού ήδη την προηγούμενη χρονιά με είχε νικήσει κερδίζοντας το πρωτάθλημα με την Ducati. Όταν φτάσαμε στη Laguna Sega για εμάς το Σαββατοκύριακο ήταν κρίσιμο όσον αφορούσε την έκβαση του πρωταθλήματος καθώς ο Stoner ήταν πολύ γρήγορος σε εκείνη την πίστα με την Ducati.

Νόμιζα ότι το κλειδί ήταν να μείνω μπροστά και να δώσω το δικό μου ρυθμό στον αγώνα καθώς η Laguna Sega είναι στενή και είναι δύσκολο να προσπεράσεις. Η μάχη ήταν λυσσαλέα από την αρχή μέχρι το τέλος και κατάφερα στο τέλος να τερματίσω μπροστά του».

Ο Rossi το ’08 θα σφράγιζε τον τίτλο ο οποίος θα ήταν ο έβδομος και τελευταίος μέχρι στιγμής. Ο Stoner ήταν ένας από τους αναβάτες που πίεσαν το Rossi πολύ στην καριέρα του όπως επίσης και οι Lorenzo, Max Biaggi και Sete Gibernau. Σχολιάζοντας τους αντιπάλους του ο Rossi παραδέχθηκε ότι οι προαναφερθέντες τον βοήθησαν να βελτιωθεί σαν οδηγός.

«Είχα πολύ μεγάλες μάχες με τους Max Biaggi, Sete Gibernau και αργότερα με τον Lorenzo. Όταν έχεις τέτοιους αντιπάλους το κίνητρο για να βελτιωθείς είναι μεγάλο. Αρχικά είναι μια μάχη όμως αργότερα γίνετε προσωπικό. Αυτό σημαίνει ότι σε βοηθά να είσαι μπροστά και παράλληλα το επίπεδο ανεβαίνει».

Πηγή:autosport.com