Ο Solberg σε επαφές με κατασκευαστές για να δημιουργήσει την δική του ομάδα στο WRC

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής WRC, Petter Solberg, αναφέρει ότι βρίσκεται σε επαφές με δύο κατασκευαστές για να δημιουργήσει τη δική του ομάδα στην κορυφαία κατηγορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.

Ο Solberg είχε μια εξαιρετικά επιτυχημένη καριέρα στο WRC, αφού έκανε το ντεμπούτο του το 1998, κερδίζοντας 13 αγώνες αλλά και το παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών με ένα Subaru το 2003.

Ο Νορβηγός κέρδισε διαδοχικά πρωταθλήματα στο World Rallycross μετα την ματακίνηση του το 2014, αλλά έμεινε χωρίς αγωνιστικό μετά την αποχώρηση της Volkswagen από το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν του 2018.

Αποχώρησε επίσημα από την ενεργο δράση του μηχανοκίνητου αθλητισμόυ την περσινή χρονιά μετά από μια αποχαιρετιστήρια χρονιά που περιελάμβανε μια εμφάνιση στο WRC2 – τη δεύτερη του σε δύο χρόνια – με ένα Volkswagen Polo R5 και μια συμμετοχή στο Goodwood Festival of Speed.

Ο Solberg δήλωσε ότι βρίσκεται πλέον σε επαφές με κατασκευαστές για να επιστρέψει στο WRC με τον ρόλο του επικεφαλή ομάδας, έχοντας προηγουμένως οδηγήσει για την ομάδα του στο κορυφαίο επίπεδο μετά την απόσυρση της Subaru από το πρωτάθλημα στα τέλη του 2008.

“Ναι, θέλω μια ομάδα”, δήλωσε ο Solberg στο Eurosport. “Θα το κάνω με τον δικό μου τρόπο. Δεν υπάρχει πολιτική, έχοντας μόνο ένα σκοπό, μόνο για την νίκη.”

“Δουλεύω με δύο εργοστάσια αυτοκινήτων και εργαζόμαστε μαζι εδώ και πολύ καιρό.”

Ο Solberg δήλωσε ότι αρχικά σχεδίαζε να μπει η ομάδα του στο WRC το 2022 για να συμπέσει με την αλλαγή των κανονισμών, αλλά παραδέχτηκε ότι το χρονοδιάγραμμα θα μπορούσε να χαλαρώσει λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

“Το πλάνο μας ήταν για το 2022”, είπε. “Γνωρίζω το χρονικό πλαίσιο για το πόσο χρόνο χρειαζόμαστε για να κτίσουμε μια ομάδα, ένα αυτοκίνητο και τέτοια πράγματα. Έχω ανθρώπους έμπειρους στο παρασκήνιο.

“Το μόνο που έχω να κάνω είναι να πατήσω ένα κουμπί για να ξεκινήσει η διεργασία. Η προηγμένη εργασία στο παρασκήνιο είναι σαφής με τους κατάλληλους ανθρώπους σε όλους τους τομείς.

“Είναι σε αναμονή τώρα. Αυτό πρέπει να το σεβαστούμε. Είτε αυτό συμβεί το 2022, το 2023 ή το 2024, δεν στρεσάρομαι. Εχω ένα όνειρο. Είναι τόσο σαφές να έχουμε μια εργοστασιακή ομάδα και να κερδίζουμε.”

Ο 18χρονος γιος του Solberg, Oliver, έχει ανελιχθεί τα τελευταία χρόνια την κατάταξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού και βρίσκεται στο επίκεντρο στο WRC3 με εργοστασιακές εμφανίσεις με Skoda.

Ωστόσο, ο Solberg απέκλεισε τις εισηγήσεις ότι ο Oliver θα βρεθεί αυτόματα στην ομάδα.

“Ο Oliver πρέπει να τα κανονίσει για τον εαυτό του”, δήλωσε ο Solberg. “Έχει τον έλεγχο. Για να το θέσω απλά: Αν έχω μια ομάδα στο μέλλον και τα πράγματα πάνε καλά, είναι στο χέρι του να αποδείξει ότι είναι αρκετά καλός για να αποτελέσει μέλος της ομάδας μου.

“Είμαι λίγο παλιομοδίτης σε αυτό. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά. Δεν το κάνω για τον Oliver. Το κάνω για εμένα.

“Ο Oliver έχει το δικό του μερίδιό δουλειάς. Δεν μου αρέσει να δίνω διακιώματα αν κάτι θα γίνει στο μέλλον. Πρέπει να έχουμε απόδοση, σταθερότητα και προσήλωση. Αυτός είναι ο τρόπος. Εάν δεν είστε αρκετά καλός, τότε είσαι εκτός.”