Με πέντε Yaris στην Φιλανδία η TOYOTA

Η Toyota GAZOO Racing θα συμμετάσχει στο φετινό Neste RallyFinland με πέντε αυτοκίνητα στην προσπάθεια που θα κάνει να διατηρήσει το ρεκόρ της.

Από το 2017 που τρέχουν τα Yaris στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι αήττητα στις ειδικές της Φιλανδίας, με τον Esapekka Lappi να κερδίζει το 2017, ενώ ακολούθησαν δυο συνεχόμενες νίκες από τον Ott Tänak τα τελευταία δυο χρόνια.

Ο πρώην νικητής στην Φιλανδία Sébastien Ogier θα ηγηθεί της επίθεσης και αυτή τη φορά θα τον πλαισιώσουν οι Elfyn Evans(δεύτερος πίσω από τον Lappi το 2017), τον τοπικό ταλαντούχο οδηγό Kalle Rovanperä και τον Takamoto Katsuda. Με ιδιωτική συμμετοχή και ίδιου τύπου αυτοκίνητο αναμένεται να αγωνιστεί ο Jari-Matti Latvala.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που η Toyota θα τρέξει σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι με πέντε αυτοκίνητα καθώς προηγήθηκε η ίδια προσπάθεια και στο φετινό Ράλι Σουηδίας. Παρά το γεγονός ότι ο Latvala αποσύρθηκε νωρίς από τον αγώνα λόγω ηλεκτρικού προβλήματος, εντούτοις ο Evans κατάφερε να κερδίσει, ενώ συνολικά τρία Toyota τερμάτισαν στις τέσσερις πρώτες θέσεις. Ο Katsuda τερμάτισε με το τέταρτο αυτοκίνητο στην πρώτη δεκάδα όντας ένατος.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Tommi Mäkinen ανυπομονεί πολύ για τη δυνατότερη παρουσία της ομάδας μέχρι τώρα στην Φιλανδία.

«Είναι καλό που θα τρέξουμε με πέντε αυτοκίνητα», ανέφερε. «Θα είναι πολύ ενδιαφέρον για τον εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας αλλά και για τους φιλάθλους».

Παρόλο που ο Ogier κέρδισε τον αγώνα το 2013, εντούτοις η δεύτερη θέση του Evans πριν από τρία χρόνια είναι το καλύτερο αποτέλεσμα των τελευταίων χρόνων μεταξύ των οδηγών της ομάδας. Ο Γάλλος δυσκολεύτηκε πολύ να βρει την απαιτούμενη ταχύτητα στην Φιλανδία τα τελευταία χρόνια και τερμάτισε πέμπτος τις τελευταίες δυο σεζόν.

Η παρουσία του Latvala αναμφίβολα αναπτερώνει τις ελπίδες της ομάδας για διάκριση. Μόνο οι Marcus Grönholm, Markku Alén, TommiMäkinen και Hannu Mikkola έχουν καλύτερα αποτελέσματα από τον Latvala στους ταχύτερους δασικούς δρόμους του ημερολογίου του WRC.