Ο Breen υπέρ της κατηγορίας RALLY2

Ο οδηγός της Hyundai στο WRC ο οποίος συμμετέχει επίσης και στο ERC, ανέφερε ότι υπάρχει μέλλον στην κατηγορία RALLY2.

Ο Craig Breen, οδηγός της Hyundai Motorsport, βλέπει κλιμάκωση των αυτοκινήτων του 2022 στην κατηγορία RALLY1 τα οποία θα χρησιμοποιούν σαν βάση την κατηγορία RALLY2.

Παρά τη συμφωνία μεταξύ των ενδιαφερομένων σχετικά με τους κανονισμούς για το 2022 όπου το Rally1 θα αντικαταστήσει την τρέχουσα κατηγορία World Rally Car, υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν ότι το οικονομικό σκηνικό έχει αλλάξει τόσο δραματικά από τον κοραναϊό που πρέπει να υπάρξει τεχνική επανεξέταση για τα νέα αυτοκίνητα.Περαιτέρω συζητήσεις προκάλεσαν με τα λεγόμενα τους ο πρώην αγωνιστικός διευθυντής της Subaru και ο manager της Toyota George Donaldson, οι οποίοι προέτρεψαν όπως όλοι συσπειρωθούν και να δώσουν προσοχή στα αυτοκίνητα κατηγορίας Rally2.

Σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα ο Breen ανέφερε: «Νομίζω η σκέψη του George είναι ΟΚ. Ξέρω ότι αυτό είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και είναι πιο μπροστά από τα υπόλοιπα, αλλά αν δείτε τη φόρμουλα TCR (RACING), λειτουργεί ως βάση για το World Touring Car Cup. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ως οδηγοί θέλουμε πάντα τα γρηγορότερα αυτοκίνητα και τώρα τα έχουμε. Όμως, ταυτόχρονα πρέπει να είναι βιώσιμα τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντικά. Αν δείτε πίσω σε μια από τις χρυσές εποχές του ράλι, όπου τότε οι ιδιώτες οδηγοί είχαν την ευκαιρία να τρέξουν με τα δικά τους αυτοκίνητα στον αγώνα της χώρας τους και να κοντράρουν τους παγκόσμιους πρωταθλητές. Είτε αυτό γινόταν τις μέρες το Mk2 Escort είτε την εποχή των 2λιτρων World Rally Cars. Ήταν υπέροχο να βλέπεις τους ιδιώτες οδηγούς να έχουν αυτή την ευκαιρία.Με τα σημερινά αυτοκίνητα δεν υπάρχουν πολλοί ιδιώτες που μπορούν να αντέξουν οικονομικά και 9 στις 10 φορές θα είναι πολύ απασχολημένοι στο πως να βρουν λεφτά για να πληρώσουν και να έχουν χρόνο να τα οδηγήσουν. Το Rally2 με λίγη δουλειά θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά.Μόλις ξεπεράσουμε την κατάσταση με τον COVID, ο κόσμος θα είναι διαφορετικός και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούμε».

Εκτός από το περιορισμένο πρόγραμμα στο WRC με τη Hyundai, στο 2020 ο Breen θα αγωνίζεται και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι με ένα Hyundai i20 R5.