Η Hyundai Motorsport στα βιβλία της ιστορίας του WRC

Μια βδομάδα μετά την εξασφάλιση του τίτλου κατασκευαστών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) στην Αυστραλία, η Hyundai Motorsport επέστρεψε στη βάση της στο Alzenau, όπου το εργατικό δυναμικό της που αριθμεί 200 άτομα γιόρτασε τα επιτεύγματα της ομάδας.

Το όνομα της Hyundai γράφτηκε στον μακρύ και εντυπωσιακό κατάλογο με τους νικητές στην ιστορία του WRC και η εταιρία έγινε η πρώτη από την Νότια Κορέα που κερδίζει το πρωτάθλημα. Ωστόσο, οι ρίζες της αγωνιστικής ομάδας είναι στη μικρή Γερμανική πόλη Alzenau, εκεί όπου η Hyundai Motorsport GmbH εγκαταστάθηκε στα τέλη του 2012.

Μετά από έξι ανταγωνιστικές σεζόν, με την πρώτη στο WRC να χρονολογείται το 2014, η Hyundai Motorsport σταδιακά δημιούργησε τα διαπιστευτήρια σαν ομάδα νικητής με ομαδική εργασία. Η ομάδα τερμάτισε δεύτερη στο κυνήγι του τίτλου σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, τις χρονιές 2016, 2017 και 2018, όμως φέτος είχε τις πιο ολοκληρωμένες και συνεχείς επιδόσεις στο WRC.

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με ξεκάθαρο στόχο να κερδίσει το πρωτάθλημα υπο την καθοδήγηση του νέου αγωνιστικού διευθυντή Andrea Adamo και με γραμμή κρούσης τους Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen, Dani Sordo και τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή WRC Sebastien Loeb, έχοντας παράλληλα και το φιλόδοξο σχέδιο της εξέλιξης του Hyundai i20 Coupe WRC.

Το προσωπικό της Hyundai Motorsport ευελπιστούσε ότι το 2019 θα ήταν χρονιά ορόσημο, με τα σκληρά και εργαζόμενα άτομα να εργάζονται με επιμέλεια και αποφασιστικότητα σε όλες τις πτυχές της επιχείρησης. Έχοντας στενή και καθημερινή συνεργασία με τους συναδέλφους της Hyundai Motor Company στη Νότια Κορέα επέτρεψε μια διεθνή εργοστασιακή σχέση και εξασφάλισε ότι όλη η εργασία που γινόταν στην Alzenau είχε άμεση συνεισφορά στην επωνυμία Ν της Hyundai.

Οι ομάδες δοκιμών επικεντρώθηκαν στη βελτίωση συγκεκριμένων σημείων στο αυτοκίνητο όπως και στην απόδοση, ενώ υπήρξε απόφαση τα πληρώματα να εναλλάσσονται σε κάθε αγώνα ούτως ώστε η Hyundai να είναι ανταγωνιστική σε κάθε αγώνα του πρωταθλήματος. Αυτή ήταν μια κίνηση που απέδειξε ότι οι επικριτές αυτής της απόφασης είχαν λάθος. Το Hyundai i20 Coupe WRC εκτός του ότι κέρδισε σε άσφαλτο και χώμα, έδειξε να έχει το ρυθμό στο χιόνι και σε ψηλό υψόμετρο, την ίδια στιγμή που τα πληρώματα έφερναν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η Hyundai Motorsport δε φοβήθηκε αυτή την πρόκληση παίρνοντας αυτές τις αποφάσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ο Thierry Neuville έτρεξε και στους 13 αγώνες τερματίζοντας δεύτερος στο πρωτάθλημα. Είχε την υποστήριξη και από τα άλλα πληρώματα της ομάδας συμπεριλαμβανομένου και του Craig Breen στους αγώνες σε Φιλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Andreas Mikkelsen βοήθησε στο 1-2 της ομάδας στην Αργεντινή τερματίζοντας δεύτερος, ολοκληρώνοντας στο τέλος της χρονιάς στην τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών. Ο Dani Sordo πήρε μια εκπληκτική νίκη στην Σαρδηνία, την πρώτη του σαν οδηγός της Hyundai Motorsport. O Sebastien Loeb χρησιμοποίησε την πολύχρονη εμπειρία του εξασφαλίζοντας τερματισμό στο βάθρο στον αγώνα της Χιλής και ο Breen αγωνιζόμενος στην Φιλανδία κατάφερε να υποστηρίξει τους ομοσταυλούς του στην προσπάθεια που έκαναν για τον τίτλο.

Παράλληλα με τις επιτυχίες στο WRC κατά τη διάρκεια των χρόνων, η Hyundai Motorsport έκανε το δικό τμήμα πελατών καθιστώντας το ένα πολύτιμο πλεονέκτημα για την Hyundai Motor Company και επιδεικνύοντας στην υψηλή απόδοση μέσω τίτλων που κατέκτησε με τα i20 R5, i30 N TCR και Veloster N TCR αυτοκίνητα.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Hyundai Motorsport GmbH, Andrea Adamo ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια της σεζόν στο WRC σπάνια είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε απολογισμό αυτού που έχουμε πετύχει. Συνεπώς ήταν πολύ καλό που μοιραστήκαμε τον τίτλο των κατασκευαστών με όσους συμμετείχαν – την ομάδα στο Alzenau. Με το WRC, το Customer Racing και το πρόγραμμα ηλεκτρικών αγώνων κάτω από την ίδια οροφή, ξεκινήσαμε να δείχνουμε ότι η Hyundai είναι μια μεγάλη δύναμη στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Έχουμε προσθέσει ένα ιστορικό τίτλο στο WRC μαζί με τα βραβεία WTCR από την περασμένη σεζόν και δείξαμε ότι είμαστε ομαδικοί παίκτες με ξεκάθαρο στόχο να φέρνουμε αποτελέσματα για την Hyundai. Σε αυτό έπαιξαν σημαντικό ρόλο και τα πληρώματα μας. Η απόφαση να εναλλάσσουμε τα πληρώματα μας σε κάθε αγώνα αποδείχθηκε σωστή και τους είμαι ευγνώμων που κατάλαβαν και αποδέχθηκαν αυτή την απόφαση παρόλο που δεν ήταν πάντα εύκολο. Όσο για τους υπόλοιπους, το μόνο που μπορώ να πω είναι το εξής, φέρτε την επόμενη σεζόν όπου θέλουμε να αποδώσουμε ακόμα καλύτερα απέναντι στους ανανεωμένους αντιπάλους μας».