11th Enduro 2019: Πρώτη εμφάνιση και νίκη για τον Μάριο Πάμπουκκα

Κουτσουρεμένο ήταν το φετινό 11o Enduro, το οποίο διοργανώνει ο Όμιλος Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, αγώνας ο οποίος ήταν υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας. Το 11o Enduro, ήταν όπως κάθε χρόνο άλλωστε προγραμματισμένο για διήμερο, όμως η μη αδειοδότηση του από το Τμήμα Δασών ανάγκασε τους διοργανωτές να περιοριστούν μόνο στο δεύτερο σκέλος του αγώνα το οποίο διεξήχθη στην κρατική έκθεση, στα πλαίσια του Boyz Staff Show.

Η διαδρομή ήταν μήκους 1km και σε αυτή οι αναβάτες έκαναν δυο περάσματα. Την πρώτη φορά διήλθαν τρείς φορές και τη δεύτερη δυο. Μπορεί ο βαθμός δυσκολίας να μην ήταν μεγάλος, όμως επειδή η διαδρομή εναλλασσόταν με ασφάλτινα κομμάτια, τεχνικά και φυσικά εμπόδια, οι αναβάτες έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς το παραμικρό λάθος θα τους στοίχιζε σε χρόνο.

Ο Μάριος Πάμπουκκας στην πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα Enduro, κατάφερε να αθροίσει τον καλύτερο χρόνο στις δυο διαδρομές και να αναδειχθεί νικητής στον αγώνα και στην κατηγορία Champion όπου αγωνιζόταν. Στην ίδια κατηγορία έτρεχαν και οι Μιχάλης Πάμπουκας και Γιώργος Παουλλής οι οποίοι ολοκλήρωσαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Έμπειρος από αγώνες Enduro, ο Νικόλας Λοφίτης αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία Ε3 όντας ο ταχύτερος αναβάτης. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο George Stainzesz, ενώ στην τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση τερμάτισαν οι Γιάννος Ιωάννου, Παναγιώτης Ξηρήσιης και Πανίκος Μιχλής.

Στην κατηγορία Junior έτρεξαν δυο αναβάτες. Πρόκειται για το νεαρό Σωτήρη Γρηγορίου και τη μοναδική γυναικεία παρουσία στον αγώνα, την Στέφανη Ανδρέου. Και οι δυο προσπάθησαν για το καλύτερο σε ένα αγώνα όπου έτρεχαν για πρώτη φορά, με τον Σωτήρη Γρηγορίου να τερματίζει στην πρώτη θέση και στην Στέφανη Ανδρέου στη δεύτερη.

Μεγάλος ήταν ο συναγωνισμός στην κατηγορία ΜΧ1 όπου η νίκη κρίθηκε με διαφορά πέντε δευτερολέπτων μεταξύ δυο αναβατών. Ο Σάββας Σάββα ήταν ο αναβάτης που έφυγε νικητής από τον αγώνα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Βασίλη Μόσχο. Τρίτος τερμάτισε ο Μίμης Καρατσιόλης και τέταρτος ο Κύπρος Αραούζος.

Πέντε συμμετέχοντες έτρεξαν στην κατηγορία OPEN E2, τέσσερις κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα. Νικητής αναδείχθηκε ο Κώστας Ελευθερίου, δεύτερος τερμάτισε ο Αντώνης Ελευθερίου, τρίτος ο Πάμπος Γρηγορίου και τέταρτος ο Αντρέας Νεοκλέους. Ο Γιάννος Νικολάου δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα.

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ ΜΧ1 έτρεξαν τέσσερις αναβάτες. Νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Αριστείδου, δεύτερος τερμάτισε ο Κώστας Μακκίδης και στην τρίτη και τέταρτη θέση τερμάτισαν Αντρέας Παντελή και Νίκος Λοΐζου.

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ ΜΧ2 έτρεξαν οι περισσότεροι αναβάτες οι οποίοι στο σύνολο ήταν εφτά. Ωραία μάχη έγινε για την πρώτη θέση μεταξύ των Αντρέα Αραούζο και Adam Doroslkievicz, Η διαφορά των δυο κρίθηκε μόλις στο ένα δευτερόλεπτο υπέρ του Αραούζου, με τον Doroslkievicz να συμβιβάζετε στη δεύτερη θέση. Ο Στέφανος Ιωάννου συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα, ενώ από την τέταρτη μέχρι και την έβδομη τερμάτισαν οι Βάσως Αριστείδου, Hamouti Al-Kadhi, Δημήτρης Κωνσταντίνου και Αντρέας Αντωνιάδης.

Τέλος στην κατηγορία Quad E2 έτρεξαν δυο οδηγοί, οι Κύπρος Χριστοφίδης και Στάθης Χουλούδης. Νικητής στη μοναδική μάχη με τετράτροχες αναδείχθηκε ο Κύπρος Χριστοφίδης.

Στάθης Ευσταθίου