Βινιάλες: «Στενοχωριέμαι που θα φύγει ο Βαλεντίνο Ρόσι»

Ο Μάβερικ Βινιάλες δηλώνει πολύ ευτυχισμένος που θα δουλέψει με τον Φάμπιο Κουαρταραρό, όμως την ίδια στιγμή, του έχει «κάτσει βαρύ» ότι δεν θα είναι πλέον teammate με έναν θρύλο.

Στις πρόσφατες δηλώσεις του ο Μάβερικ Βινιάλες μίλησε για πολλά πράγματα, όπως για την ομάδα του, τις προτάσεις που είχε από άλλες ομάδες και τον teammate του. Ο Βινιάλες έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο που θα τον κρατήσει για αρκετό καιρό ακόμη στη Yamaha, όμως λέει ότι δεν ήταν εύκολη η επιλογή καθώς «έπαιζε» και η Ducati.

«Πήγα με τη Yamaha γιατί ήθελα τίτλο»

«Έχω πάρα πολύ καλή σχέση με τη Ducati και τον μάνατζερ της ομάδας. Ήταν δύσκολο να διαλέξω ανάμεσα σε εκείνους και τη Yamaha. Τελικά, πήγα με τη Yamaha. Τους διάλεξα γιατί ήθελα τίτλο, δεν ξέρω αν θα είχα την ευκαιρία να τον κερδίσω μακριά από αυτή την ομάδα. Νομίζω ότι με το δικό μου στυλ θα ήμουν πολύ καλά με τη Ducati, που έχει τρομερή δύναμη. Είναι και όμορφη μοτοσικλέτα, χάρη και στα αεροδυναμικά της. Αλλά και η Yamaha είναι πανέμορφη. Στο μέλλον; Ποιος ξέρει. Μπορεί και να γυρίσω στη Suzuki! Τώρα το μόνο που σκέφτομαι, είναι το πως θα κερδίσω με τη Yamaha» ήταν τα λόγια του Ισπανού. 

«Στενοχωριέμαι που θα φύγει ο Βαλεντίνο»

«Η σχέση μου με τον Φάμπιο Κουαρταραρό είναι πολύ καλή. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, που ήρθε στη Yamaha. Ο Φάμπιο είναι πολύ δυνατός, ειδικά στις κατατακτήριες δοκιμές, ξέρει πως να πάρει το μέγιστο από τη μοτοσικλέτα του. Αυτό είναι καλό και για εμένα, θα είμαστε… γείτονες του χρόνου. Από τη μια, είμαι χαρούμενος που έρχεται ο Φάμπιο και θα δουλέψουμε μαζί από το 2021. Από την άλλη, είμαι στενοχωρημένος που θα φύγει ο Βαλεντίνο από την ομάδα. Ήταν πάντα υπέροχο να έχεις για teammate τον Ρόσι, είμαι πραγματικά λυπημένος που θα τον χάσω. Ήταν το είδωλό μου από όταν ήμουν παιδί, τον έβλεπα να τρέχει από τότε που ήμουν τριών ετών. Πάντα λειτουργούσε σαν κίνητρο ότι ήμασταν στην ίδια πίστα. Δεν έχω μιλήσει με τη Yamaha για το πως θα πάει η χρονιά του χρόνου, ελπίζω ο Βαλεντίνο να συνεχίσει με τη Yamaha στη δορυφορική. Είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός αναβάτης που μας δίνει πάρα πολύ σημαντικές πληροφορίες. Τι έμαθα από τον Ρόσι; Πολλά πράγματα, κυρίως τον τρόπο να κρατάω το χαμόγελό μου, ανεξάρτητα αν τερμάτισα έβδομος ή πρώτος» ήταν τα συγκινητικά λόγια του Βινιάλες για τον θρύλο του MotoGP». 
Πηγή:gazzetta.gr