Αποκαλυπτήρια για το νέο PEUGEOT SPORT 208 RALLY 4

Η σειρά PEUGEOT SPORT γίνεται ισχυρότερη το 2020 με την παρουσία του νέου PEUGEOT 208 RALLY 4. Αυτό θα είναι ο διάδοχος του σημερινού PEUGEOT 208 R2: πρώτο σε πωλήσεις και ένα σημείο αναφοράς όταν πρόκειται για τα αυτοκίνητα αγώνων ράλι με κίνηση στους δύο τροχούς, μία κατηγορία που πρόσφατα μετονομάστηκε σε «Ράλι 4» από την παγκόσμια ομοσπονδία αυτοκινήτου FIA.

Έχοντας βάση το καινούργιο 208 και επωφελούμενοι από την τελευταία προηγμένη τεχνολογία, οι μηχανικοί και οι ομάδες ανάπτυξης της PEUGEOT SPORT παρέμειναν πιστοί στις αρχές που έκαναν το σημερινό 208 R2 τόσο επιτυχημένο, με περισσότερα από 450 παγκοσμίως: αξιοπιστία, απόδοση και χρήση – φιλικότητα. Μετά από ένα πρόγραμμα εντατικής ανάπτυξης, στο οποίο το αυτοκίνητο δοκιμάστηκε και πέτυχε σε όλους τους τύπους επιφανειών και σε ακραίες συνθήκες με έμπειρους οδηγούς, το PEUGEOT SPORT θα είναι το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο – προσφέροντας μια ασύγκριτη οδηγική εμπειρία και πρωτοφανή απόδοση στην κατηγορία του – το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

• Η PEUGEOT SPORT έχει χρησιμοποιήσει όλη την τεχνογνωσία της για να ενισχύσει την προσφορά της όταν πρόκειται για αυτοκίνητα ράλι στην δικήνητη κατηγορία με την παρουσία του ολοκαίνουριου PEUGEOT 208 RALLY 4.

• Πρόκειται για ένα εντελώς καινούργιο αυτοκίνητο, με τους μηχανικούς της PEUGEOT SPORT να εργάζονται ενεργά από την αρχή του καλοκαιριού του 2018. Το 208 RALLY 4, που αναπτύχθηκε με τη χρήση του νέου οδικού αυτοκινήτου PEUGEOT 208 ως βάση, αξιοποίησε στο έπακρο όλες τις τεχνικές και αισθητικές εξελίξεις που παρουσιάστηκαν στο οδικό αυτοκίνητο.

• Το νέο PEUGEOT 208 RALLY 4 στοχεύει να είναι ο υπερήφανος διάδοχος του 208 R2, το οποίο είναι το καλύτερο σε πωλήσεις στην δικήνητη κατηγορία και το δημοφιλέστερο αγωνιστικό στην ιστορία της PEUGEOT SPORT, με περισσότερα από 450 αγωνιστικά. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η αποστολή για τους μηχανικούς της PEUGEOT SPORT ήταν ξεκάθαρη: να δημιουργηθεί ένα γρήγορο και αξιόπιστο αυτοκίνητο ράλι που να είναι διασκεδαστικό στην οδήγηση. Η μεγάλη εμπειρία τους, μαζί με τα πολυάριθμα δοκιμαστικά που έλαβαν χώρα σε πολλές και διαφορετικές συνθήκες εδάφους αλλά και καιρικών συνθηκών – ορισμένες φορές ακραίες – ανταποκρίνονται απόλυτα στην αρχική σύντομη παρουσίαση.

• Το νέο PEUGEOT 208 RALLY 4 είναι εφοδιασμένο με ένα νέο τρικύλινδρο κινητήρα 1.2-λίτρων με υπερσυμπιεστή που χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία PureTech. Είναι ένας ιδιαίτερα ισχυρός βασικός κινητήρας στο οδικό αυτοκίνητο, ο οποίος έχει προσαρμοστεί για τους αγωνιστικούς σκοπούς από τους μηχανικούς της PEUGEOT SPORT για να βγάλει 208 ίππους με ένα μεγαλύτερο turbo, το σύστημα διαχείρισης κινητήρα Magneti Marelli και το κιβώτιο SADEV. Όλα αυτά στεγάζονται μέσα στη νέα πλατφόρμα CMP που χρησιμοποιείται από όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Β του ομίλου PSA, τα οποία προσφέρουν μειωμένο βάρος και βελτιώνουν τη δυναμική των οχημάτων για βελτιωμένες αθλητικές επιδόσεις.

• Το PEUGEOT 208 RALLY 4 θα κάνει την πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση στην Ισπανία με την σημαία της PEUGEOT RALLY ACADEMY για το Ράλι της Μαδρίτης, την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Νοεμβρίου. Θα οδηγηθεί από τον Efren Llarena με συνοδηγό τη Sara Fernandez: οι πρωταθλητές του FIA ERC3 του 2019. Θα είναι επίσης σε δράση στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του ίδιου Σαββατοκύριακου για τον τελικό του γαλλικού πρωταθλήματος ράλι FFSA: το Rallye du Var από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου.

• Σύμφωνα με μια διαδικασία πιστοποίησης της FIA που θα διεξαχθεί μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020, η PEUGEOT SPORT θα είναι έτοιμη για προπαραγγελίες του νέου PEUGEOT 208 RALLY 4 από τις αρχές Ιανουαρίου 2020, με την τιμή να βρίσκεται στις €66.000 ( συν φόρο).

• Κρατώντας την προσοχή της στην ενθάρρυνση των νέων ταλέντων, τα πρώτα PEUGEOT 208 RALLY 4 θα έχουν σαν προτεραιότητα τους οδηγούς που συμμετέχουν στο 208 RALLY CUP στη Γαλλία και την Ισπανία.

REVEAL PEUGEOT 208 RALLY 4

BREAKING NEWS I We are proud to announce the launch of our Peugeot #208RALLY4, a new generation of rally car ready to tackle gravel and tarmac all over the world! More ▶️ http://bit.ly/37q3NyG

Julkaissut Peugeot Sport Maanantaina 18. marraskuuta 2019