Ανάβαση Αγίου Τύχωνα 2019: Άξιος πρωταθλητής ο Γιάννης Καπετάνιος

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου διεξήχθη ο τελευταίος διπλός αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων, η ανάβαση Αγίου Τύχωνα. Στο φινάλε της σεζόν θα κρινόταν και ο φετινός τίτλος τον οποίο διεκδικούσαν οι Γιάννης Καπετάνιος και Μιχάλης Σοφοκλέους.

Στην τελευταία συγκλονιστική αναμέτρηση, ο Γιάννης Καπετάνιος ήταν αυτός που χαμογέλασε καθώς αναδείχθηκε άξιος πρωταθλητής αναβάσεων 2019. Ο Καπετάνιος ήταν χάρμα ήδεσθε τη φετινή σεζόν καθώς από την αρχή βρέθηκε στο κανναβάτσο και ακολούθως με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα.

Με μηδέν συγκομιδή βαθμών στον πρώτο αγώνα, είχε το δύσκολο έργο να καλύψει τη διαφορά από τον μεγάλο του αντίπαλο Μιχάλη Σοφοκλέους. Κατάφερε να κερδίσει τρείς συνεχόμενους αγώνες, Λεύκαρα, Αγία Μαρίνα και τον πρώτο εκ των δυο στον Άγιο Τύχωνα, ενώ στο δεύτερο αγώνα στον Άγιο Τύχωνα έμεινε δεύτερος, αποτέλεσμα που και πάλι τον έχρισε πρωταθλητή.

Στην τελική αναμέτρηση δήλωσαν συμμετοχή 23 οδηγοί οι οποίοι έδωσαν για ακόμα μια φορά τον καλύτερο τους εαυτό με στόχο τη διάκριση. Στον πρώτο αγώνα στον Άγιο Τύχωνα, ο Γιάννης Καπετάνιος ήταν μακράν ο ταχύτερος οδηγός, με το χρονόμετρο να σταματά στα 2.2 δευτερόλεπτα νωρίτερα από τον χρόνο του δεύτερου Μιχάλη Σοφοκλέους.

Μιχάλης Σοφοκλέους

Στο δεύτερο αγώνα οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Μιχάλης Σοφοκλέους ήταν αυτός που κέρδισε. Και οι δυο πραγματοποίησαν μόνο την πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή καθώς στη δεύτερη αντιμετώπισαν μηχανικό πρόβλημα. Παρά το γεγονός ότι ο Καπετάνιος ολοκλήρωσε δεύτερος, εντούτοις το αποτέλεσμα και πάλι τον “βόλευε”. Από τους πέντε αγώνες του πρωταθλήματος που διεξήχθησαν, οι οδηγοί έπρεπε να επιλέξουν τα τέσσερα καλύτερα αποτελέσματα και ο Καπετάνιος με συγκομιδή 93 βαθμών έναντι 86 του Σοφοκλέους δίκαια αναδείχθηκε πρωταθλητής αναβάσεων 2019.

Αβραάμ Αβραάμ

Ο πάντα εντυπωσιακός Αβραάμ Αβραάμ για ακόμα ένα αγώνα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση ολοκληρώνοντας στην τρίτη θέση γενικής και στους δυο αγώνες.

G.S.O

Πέραν από τη γενική κατάταξη κρίθηκαν και οι τίτλοι στις υπόλοιπες κατηγορίες. Στην RC S2 πρωταθλητής αναδείχθηκε ο G.S.O ο οποίος στη διπλή αναμέτρηση μοιράστηκε από μία νίκη με τον κύριο αντίπαλο του για το πρωτάθλημα, Φώτο Φωτιάδη. Η τελική συγκομιδή για τον G.S.O ήταν 93 βαθμοί έναντι 86 του Φωτιάδη και αυτό το αποτέλεσμα δείχνει πόσο έντονο συναγωνισμό είχαν οι δυο τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Μηνάς Μηνά

Ο G.S.O εκτός από την κατηγορία RC S2, αναδείχθηκε και πρωταθλητής στην κατηγορία 2WD S, με τους Νίκο Σπύρου και Μηνά Μηνά να καταλαμβάνουν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Νίκος Σπύρου

Στην κατηγορία RC S1 ο Νίκος Σπύρου ήταν ο κορυφαίος της φετινής σεζόν. Με τέσσερις νίκες, εκ των οποίων οι δυο στον Άγιο Τύχωνα, κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλητής, αφήνοντας δεύτερο τον Μηνά Μηνά και τρίτο τον Μάριο Κωνσταντινίδη.

Ακόμα μια χρονιά για το πρωτάθλημα αναβάσεων ολοκληρώθηκε, με τους οδηγούς να αγκαλιάζουν το θεσμό και σιγά σιγά να επανέρχονται στους αγώνες. Ευελπιστούμε όπως τη νέα χρονιά οι συμμετοχές να αυξηθούν, ούτως ώστε ο ανταγωνισμός να μεγαλώσει και το θέαμα να γίνει ακόμα καλύτερο.

Φωτογραφίες: Veronica Guylas/Ákos Richweisz/Νικόλας Ψύλλος

1-2 Events Agios Tychonas Hill Climb Results 2019

http://www.webcfm.com/championship19/hillclimbchampionship19.htm (τελικές βαθμολογίες)