Στοχευμένες στρατηγικές επενδύσεις από τη Volvo Cars

Η Volvo Cars συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της προχωρώντας σε στοχευμένες στρατηγικές επενδύσεις με εταίρους ανά την υφήλιο.

Η πρώτη επένδυση / συνεργασία αφορά την εταιρεία CorrActions, η οποία μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης δραστηριοποιείται στην ανάλυση της νοητικής διαδικασίας. Η CorrActions έχει αναπτύξει μία τεχνολογία που η εταιρεία πιστεύει ότι θα αλλάξει με επαναστατικό τρόπο την παρακολούθηση της διανοητικής δραστηριότητας και μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε ακόμη καλύτερα τους οδηγούς.Το λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης που δημιούργησε η CorrActions μπορεί να ανιχνεύσει ανωμαλίες στη διανοητική κατάσταση οδηγών και επιβατών, βασισμένο στις κινήσεις μικροσκοπικών μυών που αντανακλούν τη διανοητική δραστηριότητα. Μέσω των αισθητήρων που ήδη υπάρχουν, για παράδειγμα στο τιμόνι, αυτού του είδους οι κινήσεις μπορεί να υποδείξουν διάφορα γνωστικά συμπτώματα που ίσως εμφανίσει ένας οδηγός και σχετίζονται με έλλειψη προσοχής, επήρεια ουσιών, υπερβολική κούραση κλπ.

Παράλληλα, η Volvo Cars επενδύει στη StoreDot, μια εταιρεία που αναπτύσσει τεχνολογία εξαιρετικά ταχείας φόρτισης μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η StoreDot εργάζεται για την ανάπτυξη μίας πρωτοποριακής τεχνολογίας η οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, θα αποφέρει μπαταρίες που μπορούν να προσφέρουν 160km αμιγώς ηλεκτρικής εμβέλειας με φόρτιση μόλις 5 λεπτών. Η επένδυση δίνει στη Volvo Cars την ευκαιρία να συνεργαστεί στενά με τη StoreDot στο συναρπαστικό πεδίο της νέας τεχνολογίας μπαταριών, καθώς στοχεύει να γίνει μία εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030.

Τέλος, η Volvo Cars απέκτησε στρατηγικό μειοψηφικό μερίδιο στην carwow, μία online πλατφόρμα αγορών με ηγετική θέση στην αγορά και την πώληση αυτοκινήτων. Ως κορυφαία πλατφόρμα στην Ευρώπη στην αγορά νέων αυτοκινήτων και στην παροχή βοήθειας στους καταναλωτές για να πουλήσουν το αυτοκίνητό τους online, τα τελευταία χρόνια η carwow έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη και κατέχει πλέον ηγετική θέση στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και της Ισπανίας στις online πωλήσεις νέων αυτοκινήτων. Μέσω της επένδυσης, η Volvo Cars θα αποκομίσει πολύτιμη γνώση σε τομείς όπως οι onlineπωλήσεις, η εισροή πελατών και η δημιουργία περιεχομένου, οι οποίοι θα βοηθήσουν στο μετασχηματισμό της με άξονα τις online και απευθείας σχέσεις με τον πελάτη.

Στα επόμενα χρόνια, η Volvo Cars προγραμματίζει το λανσάρισμα μίας εντελώς νέας οικογένειας αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στο πλαίσιο ενός από τα πλέον φιλόδοξα σχέδια στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας για την ηλεκτροκίνηση. Η μετάβασή της στην αποκλειστική ηλεκτροκίνηση αποτελεί τμήμα της φιλοδοξίας της να γίνει μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Volvo Cars εργάζεται με συνέπεια, μειώνοντας συνεχώς τις εκπομπές άνθρακα σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της.