WRC Central European Rally – Μέρα 2η: Απλά ο καλύτερος

Έντονη βροχή και επικίνδυνη λάσπη περίμεναν τα πληρώματα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλι στις σημερινές έξι ειδικές διαδρομές που έγιναν στην Τσεχία.

Ξεκινώντας πρώτος στο δρόμο, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Kalle Rovanperä έδειξε γιατί είναι ο καλύτερος. Εκμεταλλεύτηκε πλήρως την ασφάλτινη επιφάνεια πριν αυτή γεμίσει χώμα από τα αγωνιστικά και έφτασε στη ζώνη τοποθέτησης ελαστικών μετά το πέρας των τριών πρώτων ειδικών της μέρας με πλεονέκτημα 29,2 δευτερολέπτων μπροστά από τον Evans.

Οι πρωινές επιδόσεις των Toyota GR Yaris δεν ήταν τυχαίες. Η κυριαρχία συνεχίστηκε και στην επανάληψη των ειδικών το απόγευμα και σε συνθήκες καλύτερες για τους οδηγούς ο Rovanperä διεύρυνε περαιτέρω τη διαφορά.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο Rovanperä είναι έτοιμος να σφραγίσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στο WRC σε αυτό τον προτελευταίο γύρο, εκτός και αν ο ομόσταβλος του Ellyn Evans, ο οποίος είναι τρίτος με διαφορά 47,2 δευτερόλεπτά, καταφέρει να ανατρέψει τα δεδομένα.
«Ήταν εξαιρετικά δύσκολο σήμερα» είπε ο Rovanperä. «Ευτυχώς ο καιρός ήταν με το μέρος μας για μια φορά ξεκινώντας από την πρώτη θέση και ήταν καλό που ήμασταν το πρώτο αυτοκίνητο στο δρόμο. Μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι με τη μέρα μας».

O Neuville αρχικά προηγήθηκε μετά τις δυο ειδικές της Πέμπτης, αλλά το πρωί της Παρασκευής έπεσε στην τρίτη θέση αφού δυσκολεύτηκε με το στήσιμο του αυτοκινήτου.
Ο Βέλγος θεώρησε ότι το i20 N Rally1 θα απέδιδε καλύτερα με τις μαλακές αναρτήσεις όμως χωρίς σέρβις σήμερα οι αλλαγές δεν ήταν δυνατές.

Παρόλα αυτά πίεσε τον Evans και εν τέλει τον πέρασε ολοκληρώνοντας τη μέρα δεύτερος 10,8 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Ουαλό.

 

Ακόμα ένας οδηγός που δεν είχε καλή αίσθηση με το αυτοκίνητο ήταν ο Ott Tänak με το Ford Puma, ο οποίος είναι τέταρτος 43,2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Evans και 56,4 δευτερόλεπτα μπροστά από τον πέμπτο Takamoto Katsuta.

Οι επλίδες του Sébastien Ogier να κερδίσει τον αγώνα στην έδρα του εξαφανίστηκαν νωρίς όταν ο Γάλλος που διαμένει στο Μόναχο είχε ζημιά στα ελαστικά που προκλήθηκε από σπασμένο τροχό στην πρώτη ειδική της μέρας.
Ο Ogier είναι έκτος 3,2 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Teemu Suninen ο οποίος οδηγά το δεύτερο Hyundai, εν αντιθέσει με τον Esapekka Lappi που είχε έξοδο στην πέμπτη ειδική καταστρέφοντας το δικό του I20 N. Ο Suninen είναι έβδομος μπροστά από τον Grégoire Munster με Ford Puma.
Το Σάββατο ξεκινά με δυο ειδικές στην Αυστρία και ακολούθως περνά τα σύνορα με την Γερμανία όπου θα διεξαχθεί η Knaus Tabbert Bayerischer Wald. Μετά το σέρβις στο Passau το loop θα επαναληφθεί.