WRC Central European Rally – Μέρα 1η: Πήρε προβάδισμα ο Neuville

Χιλιάδες θεατές πήγαν στην Πράγα πρωτεύουσα της Τσεχίας για να δουν τα αγωνιστικά και τα αστέρια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι που πήραν εκκίνηση από τον πρόεδρο της Τσεχίας Petr Pavel.

Ακολούθησαν δυο υπερειδικές διαδρομές στο Quickfire καθώς ο αγώνας κατευθυνόταν πίσω στη νοτιοανατολική Γερμανία όπου βρίσκετε το service park του Passau.

Ο Neuville πίσω από το τιμόνι του Hyundai i20 N, ήταν τρίτος ταχύτερος στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή στον ιππόδρομο Clunchie, όμως ένας πρώτος χρόνος στην Circuit of Klatovy έφερε τον Βέλγο πρώτο γενικής 1,2 δευτερόλεπτα μπροστά από τον οδηγό της M-Sport Ford με Puma Ott Tänak.

 

«Δεν ήταν η καλύτερη ειδική διαδρομή», είπε ο Neuville για την δεύτερη ειδική που είχε βρεγμένο οδόστρωμα. «Νομίζω ότι κρίθηκε στην επιλογή ελαστικών αφού από την γόμα για βρεγμένο αποφάσισα την τελευταία στιγμή να βάλω την μαλακή γόμα. Η αντανάκλαση από το φως των προβολέων στο αυτοκίνητο δεν μας επέτρεπε να δούμε καλά αλλά είχαμε μια καθαρή διαδρομή».

 

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier ανέφερε ότι δεν είχε καλή αίσθηση στο Toyota GR Yaris αλλά έκανε αρκετά για να εξασφαλίσει την τρίτη θέση γενικής. Είναι 4,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Tänak με τον ομόσταβλο του και πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Kalle Rovanperä να είναι ένα δέκατο πιο πίσω.

Ο Rovanperä μπορεί να κερδίσει τον δεύτερο του συνεχόμενο τίτλο στο WRC αυτή την βδομάδα, ανάλογα με το πως θα τα πάει απέναντι στον ομόσταβλο του Ellyn Evans. Μια μικροέξοδος αφήνει προς το παρόν τον Evans 4,8 δευτερόλεπτα πίσω από τον Φινλανδό, ο οποίος είναι όγδοος γενικής.

Οι Teemu Suninen, Takamoto Katsuta και Pierre-Louis Loubet είναι στην πέμπτη, έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα, με τους Esapekka Lappi και Grégoire Munster να συμπληρώνουν το top 10.Ο Lappi θα μπορούσε να είναι τρίτος αν δεν έπαιρνε ποινή 10 δευτερολέπτων μετά από πρόωρη εκκίνηση στην πρώτη ειδική διαδρομή, ενώ ο Muster έχασε χρόνο μετά από πρόβλημα στο χειρόφρενο του Puma.

Την Παρασκευή η δράση είναι στη Δημοκρατία της Τσεχίας όπου θα γίνουν έξι δύσκολες ειδικές διαδρομές οι οποίες αποτελούνται από 121,80 αγωνιστικά χιλιόμετρα και τα πληρώματα δεν έχουν την ευκαιρία για σέρβις.