Στους Χριστοφόρου και Τίκκη οι τίτλοι στο πρωτάθλημα Drift by Psaltis / ENEOS

Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Δεκεμβρίου γράφτηκε ο επίλογος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift by Psaltis AutoParts & ENEOS Motor Oil με διοργανωτή το Power Drift Club. Αγώνας που τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Το πρόγραμμα του αγώνα περιλάμβανε μονά βαθμολογημένα περάσματα το Σάββατο και την Κυριακή τις διπλές μονομαχίες από τις οποίες θα έβγαινε και ο πρωταθλητής.

Το Σάββατο αυτός που διέπρεψε στην κατηγορία PRO ήταν ο Σταύρος Γρύλλης, ο οποίος είχε την καλύτερη βαθμολογία (88) με ταχύτητα εισόδου τα 104km. Ο περσινός πρωταθλητής και φαβορί για τον τίτλο Γιώργος Χριστοφόρου έμεινε δεύτερος με 85 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 116km, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο εντυπωσιακός Αλέξης Χάρης Γεωργίου, με 84 βαθμούς και 108km ταχύτητα εισόδου.

Στην κατηγορία SEMI PRO ο νεαρός Ηλίας Γρύλλης ήταν αυτός που κατέλαβε την πρώτη θέση με 72 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 100km. Δεύτερος ολοκλήρωσε το φαβορί της κατηγορίας, Σίμος Τίκκης, ο οποίος βαθμολογήθηκε με 70.50 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 95km. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Γιάννος Μιχαήλ με 66.50 βαθμούς και 97km ταχύτητα εισόδου.

Ο αγώνας κορυφώθηκε την Κυριακή με τις διπλές μονομαχίες και αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο καιρός. Η δυνατή βροχή που ξεκίνησε από το πρωί συνεχίστηκε και κατά το πρώτο μισό του αγώνα. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, στην κατηγορία PRO ο Γιώργος Χριστοφόρου ήταν αλάνθαστος και έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό αποκλείοντας τους Ανδρέα Νέστωρα, David David και Αλέξη Χάρη Γεωργίου αντιμετωπίζοντας στον τελικό τον Σταύρο Γρύλλη. Ο τελευταίος απέκλεισε τους Νεόφυτο Φικάρδου και Sergio Γρηγορίου. Στη μονομαχία του τελικού ο Γιώργος Χριστοφόρου πήρε τη νίκη και συνάμα τον τίτλο, επισφραγίζοντας έτσι μια εκπληκτική για τον ίδιο σεζόν.

Ο Σταύρος Γρύλλης συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση, ενώ στο μικρό τελικό ο Sergio Γρηγορίου επικράτησε του Αλέξη Χάρη Γεωργίου καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στον αγώνα, τερματίζοντας και δεύτερος το πρωτάθλημα.

Στην κατηγορία SEMI PRO ο Σίμος Τίκκης έκλεισε ιδανικά τη φετινή χρονιά όντας αήττητος στους πέντε αγώνες που έγιναν. Στον τελευταίο αγώνα κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό όπου επικράτησε του Παύλου Σαμαρά κερδίζοντας πανάξια τον τίτλο. Ο νεαρός Παύλος Σαμαράς έμεινε δεύτερος με τον Χρίστο Λοΐζου στον πρώτο του αγώνα Drift να ολοκληρώνει στην τρίτη θέση του βάθρου.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.