Αποχώρησε από την Hyundai ο Andrea Adamo

Η Hyundai Motorsport Gmbh επιβεβαίωσε ότι έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο με τον αγωνιστικό διευθυντή της ομάδας Andrea Adamo και έτσι ο Ιταλός φεύγει από την ομάδα μετά από έξι χρόνια συνεργασίας.

Ο Adamo αποχωρεί για προσωπικούς λόγους. Οι καθημερινές του ευθύνες, οι οποίες περιλαμβάνουν την επίβλεψη της συμμετοχής της Hyundai στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, τη σειρά αγώνων PURE ETCR και τις λειτουργίες Customer Racing, θα αναληφθούν βραχυπρόθεσμα από τον Πρόεδρο της εταιρίας Scott Noh, με την υποστήριξη από τους αντίστοιχους διευθυντές τμημάτων μέχρι να ανακοινωθεί νέος διορισμός.

Ο Adαμο εντάχθηκε στην Hyundai τον Δεκέμβριο του 2015 για να ηγηθεί του τμήματος αγώνων πελατών της εταιρίας, το οποίο γρήγορα καθιερώθηκε ως μια επιτυχημένη οντότητα με πολυάριθμες ομάδες και οδηγούς να βρίσκουν επιτυχία στο τιμόνι των αυτοκινήτων της Hyundai Motorsport.

Διαδοχικοί τίτλοι στο WTCR το 2018 και 2019 εδραίωσαν τη φήμη της εταιρίας στους πελάτες σε όλο τον κόσμο. Στο WRC ο Adamoπρωτοστάτησε σε δυο χρονιές όπου κερδήθηκε το πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2019 και 2020, με το Hyundai i20 Coupe WRC να δείχνει τα διαπιστευτήρια του στις πιο απαιτητικές διαδρομές ράλι στον κόσμο.

Οι προετοιμασίες της Hyundai Motorsport για τη σεζόν 2022 – τη νέα υβριδική εποχή του WRC, μια δεύτερη σεζόν στο ETCR, καθώς και οι δραστηριότητες στο Customer Racing – παραμένουν ανεπηρέαστες από την αποχώρηση του Adamo. Η ομάδα προετοιμάζεται για την έναρξη της νέας σεζόν στο WRC, στο Rallye Monte Carlo, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 20 μέχρι τις 23 Ιανουαρίου.

«Μετά από έξι χρόνια με τη Hyundai Motorsport έχουμε συμφωνήσει αμοιβαία να παραιτηθώ από τον ρόλο μου ως αγωνιστικός διευθυντής», ανέφερε ο Adamo προσθέτοντας, «Αναλογίζομαι την επιτυχημένη περίοδο στην καριέρα μου η οποία είχε πολλά θετικά, χαρούμενες αναμνήσεις και τίτλους. Είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε, από τη δημιουργία ενός αξιοζήλευτου τμήματος αγώνων πελατών μέχρι τους διαδοχικούς τίτλους σεWTCR και WRC. Εύχομαι στον οργανισμό ότι καλύτερο για το μέλλον».