Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι Psaltis/ENEOS 2020 Ράλι Φοινικούδων – 2ος Γύρος

Το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουλίου διεξάγεται ο δεύτερος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι Psaltis/ENEOS, με διοργανωτή το Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Λάρνακας υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Ο αγώνας είναι διήμερος και το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις επαναλαμβανόμενες ειδικές. Το Σάββατο θα διεξαχθούν οι ειδικές ETS RACING FUELS Πετροφάνι και KLIMACONTROL Καλό Χωριό στις 15:28 και 16:11 αντίστοιχα και μετά την ενδιάμεση ανασυγκρότηση θα επαναληφθούν, η πρώτη στις 17:54 και η δεύτερη στις 18:37.

Οι δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές της Κυριακής είναι οι SMARTWAY MOTORS LTD Καλαβασός, η οποία ξεκινά στις 10:08 και η TOPTUL GEMSTARKLTD Αναλιόντας, η οποία ξεκινά στις 11:16. Μετά την ενδιάμεση ανασυγκρότηση οι δυο προαναφερθέντες ειδικές διαδρομές θα επαναληφθούν στις 14:04 και 15:12 αντίστοιχα και ακολούθως τα πληρώματα θα κατευθυνθούν στην Πλατεία Ευρώπης στις φοινικούδες για τον τερματισμό. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει από το χώρο στάθμευσης του γηπέδου ΓΣΖ το Σάββατο στις 15:00 και ο τερματισμός στην πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες στις 18:30 το απόγευμα της Κυριακής. Ο χώρος ανασυγκρότησης θα βρίσκεται στο χώρο στάθμευσης του γηπέδου ΓΣΖ. Η επανεκκίνηση των αγώνων ράλι μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω κορωνοϊού προσέλκυσε συνολικά 35 πληρώματα και στις πολύ γρήγορες ειδικές της ευρύτερης περιοχής της Λάρνακας αναμένεται να γίνουν αμφίρροπες μάχες.

Με το νούμερο ένα στις πόρτες του Mitsubishi Lancer EVO10 θα ξεκινήσουν τον αγώνα οι περσινοί πρωταθλητές Παντελή-Χριστοδούλου, ενώ πόλος έλξης στη Λάρνακα είναι τα τέσσερα αυτοκίνητα κατηγορίας R5 που θα αγωνιστούν. Γιάγκου-Κυριάκου (Hyundai i20 R5), Γαλαταριώτης-Ιωάννου (Volkswagen Polo R5), Τσουλόφτας-Ηλία (Volkswagen Polo R5) και Ζήνωνος-Χριστοφή (Citroen DS3 R5), είναι πληρώματα που αναμένεται να παλέψουν για τις θέσεις του βάθρου. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και στην κατηγορία Ν, όπου στον αγώνα θα εκκινήσουν 18 αυτοκίνητα. Πέραν από τους περσινούς πρωταθλητές Παντελή-Χριστοδούλου, ξεχωρίζουν επίσης και οι συμμετοχές των Αντωνίου-Πιερή, Δημοσθένους-Παύλου, Πολυκάρπου-Σιάλος, Ποσείδιας-Αλεξάνδρου και Χειλιμήντρης-Δαμιανού, όλοι με Mitsubishi Lancer EVO.

Χωρίς προγνωστικά είναι η δικίνητη κατηγορία όπου σε αυτή θα αγωνιστούν 12 πληρώματα. Με νέο αυτοκίνητο, ένα Peugeot 208, θα αγωνιστούν οι περσινοί πρωταθλητές Τελεβάντος-Σταύρου και απέναντι τους θα έχουν έμπειρους συνδυασμούς, όπως οι Μανώλη-Ευριπίδου (Honda Civic), Χρίστος και Ανδρέας Μαννούρης (Citroen DS3 R3 MAX), Παντελή-Θεοφάνους (Ford Fiesta), Χριστοδούλου-Καλλής (Honda Civic) και Σκεύο και Μαίρη Γερολέμου (Suzuki Swift).Ανάμεσα στις 35 συμμετοχές είναι δυο μεικτά πληρώματα και δυο αρχάρια.

Χορηγός του αγώνα όπως και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι είναι η εταιρία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.

Larnaca Rally 2020 Provisional Starting List

ITINERARY